12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

9 indok a rozsdamentes palack mellett

2022.02.02 14:34
9 indok a rozsdamentes palack mellett

9 indok a rozsdamentes acél vizespalack mellett.


Itt van minden, amit tudnod kell a rozsdamentes acél vizespalack előnyeiről és arról, hogy miért ez a legjobb és legokosabb hidratáló választás.


Egy átlagos felnőtt körülbelül 35 000 döntést hoz naponta. Abban a percben kezdődik, amikor felébredünk! Szundi vagy zuhany? Farmer vagy rövidnadrág? Kávé vagy tea? Összegyűjtöttünk néhány infót ami kell ahhoz, hogy tudd a kulacs kiválasztása miért az egyik olyan döntés, amelyet érdemes körültekintően meghozni.


1. Az egészséged: A rozsdamentes acél vizes palackok egyszerűen jobbak a számodra.

egészséges életmód és hidratálás

Ha lemondasz a műanyag vizes palackról, megvédheted magad a káros vegyszerektől és elkerülöd a veszélyes BPA-t.


A japánok és a kanadaiak teljesen betiltották a BPA-t vagy a biszfenol-A-t. Példájukat követve az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) 2012-ben betiltotta a BPA-t a cumisüvegekben. Akkor miért engedik még mindig műanyag vizes palackban? Tanulmányok kimutatták, hogy a BPA káros az egészségre. A műanyagot nem tartalmazó rozsdamentes acél palackok 100 százalékban BPA-mentesek.


Nem tartalmaznak más káros vegyszereket


Annak ellenére, hogy a vizsgálatok egyértelmű kapcsolatot mutatnak a BPA és a reproduktív problémák között, a BPA még mindig mindenütt megtalálható számos műanyag palackban, beleértve az eldobható és az újrafelhasználható vizes palackokat is. Tudtad azonban, hogy még ha egy műanyag palack nem is tartalmaz BPA-t, valószínűleg más méreganyagokat is tartalmaz ?

Ha egy ideig ülnek, vagy hőhatásnak vannak kitéve, szinte minden műanyag palackból szivárognak az endokrin rendszert károsító vegyszerek. Fúj!

Egy 2011-es tanulmányban a kutatók több mint 450 olyan műanyag terméket vásároltak, amelyeket élelmiszer és víz szállítására terveztek, többek között a Whole Foods és a Walmart üzletekből. Azt találták, hogy bár a legtöbb termék BPA-mentes volt, 70 százalékuk olyan vegyszereket bocsátott ki , amelyek ösztrogénként hatnak . És mivel a műanyag porózus , minden kortynál valószínűleg egy korty káros baktériumot is beviszel a szervezetedbe.


2. A rozsdamentes acél vizes palackok távol tartják a penészt és más baktériumokat

 

baktériumok a vizespalackban


Amellett, hogy vegyszermentesek, a rozsdamentes acél vizespalackok rozsda-, korrózió- és foltállóak. Ha jól vannak megtervezve, nem adnak búvóhelyet a penésznek és a baktériumoknak.


Gyors tipp: Ismerd meg minden újratölthető palacktípus előnyeit és hátrányait a vizespalack kiválasztásáról szóló blogunkból.

Szerezd meg az útmutatót: 5 teny a tökéletes kulacsért


3. A bolygó: Minden kortyoddal javíthatod környezetünket.

 

fenntartható életmód


Legalább 1 milliárt pet palack megy a szemétbe évente. Hat vásárolt palackból csak egyet hasznosítanak újra. A többi hulladéklerakókba kerül, és palackonként több mint 1000 évbe telik, amíg lebomlik.


4. A rozsdamentes acél vizes palackok fenntarthatóak

 

Tudtad, hogy az emberek a megvásárolt műanyag vizes palackoknak csak körülbelül 12 százalékát hasznosítják újra?

Ez azt jelenti, hogy a műanyag vizes palackok túlnyomó többsége a szemétlerakókba kerül, ahol mindegyik körülbelül 1000 év alatt bomlik le. Ez idő alatt káros vegyszereket juttatnak a környezetünkbe.


5. Az acél palackok kevesebb erőforrást és kevesebb energiát igényelnek


Tudtad, hogy egy palack víz elkészítéséhez háromszor annyi víz szükséges, és csaknem 2000-szer annyi energia, mint a csapvíz előállításához .

A palackozott víz előállításához évente 17 millió palack olajra van szükség. Ráadásul mindössze egy hét leforgása alatt 40000, 18 kerekű teherautó szegélyezi útjainkat, hogy a palackozott vizet a kiskereskedelmi üzletekbe szállítsák országszerte. Ez annyi fosszilis tüzelőanyagot tesz ki, amely csak a palackok elkészítéséhez és szállításához szükséges. Aztán ha nem hasznosítják újra, az összes természeti erőforrás a szemétlerakóinkba kerül, miközben a palackok lebomlanak.


6. Az öröm kedvéért: A tiszta víz rozsdamentes acél palackokból egyszerűen jobb ízű!

 

tiszta vizet a palackba

 

Tanulmányok kimutatták, hogy a csapvíz jobb ízű, mint a palackozott víz!

Nem tartják meg az ízeket


Ez ismerősen hangzik?: Megtöltöd az újrafelhasználható műanyag palackot házi készítésű finom kávéval, és magaddal viszed a munkába. Nahát! Egész nap az asztalodon ül, és éjszakára a mosogatóban hagyod (hoppá). Másnap reggel átöblíted, és feltöltöd jeges vízzel. Munkába menet észreveszed, hogy a jeges víz íze olyan, mint a kávéé! Fúj!

A kiváló minőségű rozsdamentes acél vizes palackok nem tartják meg az ízeket. Így biztos lehetsz benne, hogy akármivel töltöd is meg, reggel nem fogsz egy csésze kávé ízű vízzel utnakindulni.


7. A tanulmányok szerint a csapvíz egyébként is jobb ízű, mint a palackozott víz


A tanulmányok azt mutatják , hogy a vak íztesztek során az emberek valójában a csapvíz ízét részesítették előnyben, a palackos vízzel szemben. Mivel nincs mögötte divatos marketing vagy hírességek, ha megkérdezzük a fogyasztókat, melyik ízlik jobban, akkor valószínűbb, hogy palackozott vizet mondanak. De ha erről van szó, a tanulmányok azt mutatják, hogy a csapvíz jobb ízű.


8. Hosszabb ideig melegen vagy hidegen tartják a vizet

 

Hőtartós rozsdamentes termoszok


A műanyag és üveg edényekkel ellentétben a rozsdamentes acél vizes palackok egyik legnagyobb előnye, hogy hosszabb ideig képes melegen vagy hidegen tartani az italokat. Azáltal, hogy italaid akár 12 órán keresztül melegen és 24 órán át hidegen tartja, a rozsdamentes acél palackok segítségével búcsút inthetsz a langyos kávénak és a túl meleg citromos víznek!


9. Kényelmes: Szerinted a műanyag vizes palackok kényelmesebbek?
Gondold át újra!gyerekkulacs és felnőtt kulacs ami környezetbarát

Vegyünk egy 3 tagú családot akik átlagosan egy nap 4 liter palackozott vizet isznak. Mondjuk, hogy 98ft/ 1,5 liter árban veszik a vizet a boltban. 1 év alatt 429.240ft-ot költenek el palackozott ásványvízre.

A rozsdamentes acél palackokból való ivás sokkal olcsóbb szokás, mint a palackozott víz


2020ban az alkoholmentes italok fogyasztását messze az ásványvizek vezették. Kimagasló 49%-os előnnyel. A második a sorban 35%-al a szénsavas üditőitalok voltak, míg haramdik helyen a gyümölcslevek szerepelnek 12%-al. És csupán 4% a jegesteák fogyasztásának aránya.


Mi kényelmesebb, mint a saját üveged?


Elfoglalt emberek vagyunk. Több száz megválaszolandó e-mail és több órányi megbeszélés miatt könnyű azt mondani, hogy könnyebb egy üveg vizet venni, mint a sajátodat vinni. A valóságban azonban, ha saját palackot viszel magaddal, számtalan kisboltba való utazástól kímélheted meg magad, és gondoskodhatsz arról, hogy mindig legyen nálad víz, megelőzve a kiszáradást.


Készen állsz arra, hogy minden korttyal javítsd egészséged és a bolygó állapotát? 

 

Akkor nézz szét termékeink között. Kattints ide!