12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Carl Oscar

Carl Oscar WisdomFlask™

Mi történik, ha egy nagy adag praktikumot vegyítünk a különleges skandináv ízlésvilággal? Kézhez kapjuk a Carl Oscar Wisdom kulacsait, melyek mindegyike páratlan megjelenéssel bír. Az öt különböző kulacs stílusát Földünk legfontosabb mozgatórugói inspirálták, mint a szeretet, az erő, a tűz, a víz és a természet. A kulacsok mindegyike megannyi szimbólum koherens ötvözeteként értelmezhető. A küllem mellett a flaskák kiváló minőségű BPA-mentes tritán műanyagból készültek. A tritán garancia a szivárgásmentes használatra - a törhetetlen kivitel mellett - nem kell tartanunk a káros anyagok szivárgásától sem.

Az egyedi illusztrációk az ősi skandináv rúnákon, továbbá Annika és Niclas Svédországhoz köthető személyes élményein alapulnak. Na de ki Annika és Niclas? A Carl Oscar mögött álló házaspár, akik 2007-ben megálmodták a funkcionalitáson és fenntarthatóságon alapuló céget, melyet gyermekeik vezetéknevei után neveztek el. Az illusztrációk a világhírű Magdalena Lundkvist víziói alapján készültek, így a család személyes élményei mellett, az ő különleges világnézete és empirikus módszerrel begyűjtött emlékei jelennek meg.

Értelmezésük szerint a rúna szó bölcsességet és titokzatosságot jelent, mely rejtelmesség a Wisdom kulacsok motívumaiban köszön vissza. Minden illusztráció egy rúnát rejt önmagában, amely a legenda szerint a leghatalmasabb skandináv isten, Odin ajándéka. A legősibb svéd írásos emlékek i.e. 100 körül születtek és szintén rúnákkal íródtak. A motívumokról és a rúnák jelentéseiről a részletes termékleírásában olvashatsz.

109000 WisdomFlask™ - Erő & Algiz rúna

az erő

Színvilágában és megjelenésében az őserő jellegzetességeit fedezhetjük fel. Eltérően a többi Wisdom kulacstól, az Erő szimbólummal ellátott flaska nem olyan harsány, de jelentésrendszere ugyanolyan komplex, mint a Wisdom széria többi képviselőjének. A szürke árnyalataival játszó motívumok között egy Algiz rúnát találunk, amely kiejtésben a magyar ábécé zé betűjével egyezik. Bármilyen veszéllyel szemben találjuk magunkat az Algiz rúna megvéd minket, legyen szó fizikai vagy spirituális védelemről. A jávorszarvas szimbólumaként, mint fény az éjszakában tartja távol a sötétséget. Ráerősítve az elemi erőre, amely az illusztráció velejét adja, az egyik legismertebb Abba sláger refrénje a „The winner takes it all” is olvasható a kulacs területét lefedő elemek között.

Ha úgy érzitek, hogy meg van bennetek az az őserő, amely a skandináv mitológiát és Svédország egészét áthatja, ne habozzatok tovább, csapjatok le az Erő kulacsra.

109001 WisdomFlask™ - Természet & Eihwaz rúna

A természet

A természettel való elementáris kapcsolat minden Wisdom kulacson fellelhető, ám a páfrányos alappal megalkotott Természet illusztráció mind közül a legkifejezőbb. A szimbólumok között megbúvó Eihwaz rúna - mai átírása szerint egy duplapontos ï – hangzása a yew szó közepén szereplő e hangzó elnyújtott formája, magyarosan ’áj’. A yew szó jelentése tiszafa, így az Eihwaz rúnát a tiszafa rúnájáként illetve a helyes ösvényen való tartózkodás szimbólumaként szokás használni. A növények által nyújtott földi javakhoz hasonlóan, az Eihwaz rúna is az önzetlen adakozásnak feleltethető meg. Árad belőle a nyugalom, a türelem, melynek köszönhetően gyakran társítják a germán és skandináv mitológiában szereplő világfához, az Yggdrasil-hoz.

Az Eihwaz rúna nem csak megbúvó szereplője az inspirációnak, hanem értelmezésének köszönhetően a szimbólumok alapjaként is szolgál. A kulacson szereplő elemek jelentős része Svédország természeti adottságaihoz illetve növény- és állatvilágához köthető. A Természet kulacs egyetlen ember alkotta motívuma az Uppsala-i dóm, ahol Magdalena született, illetve ezen városnak egyetemén nevezték ki az ismert, svéd természettudóst, Carl von Linné-t a gyakorlati orvostudomány professzorává.

A Természet kulacsot azoknak ajánljuk, akiket rabul ejt a körülöttünk pulzáló vadon, mely megőrzése közös érdekünk.

109003 WisdomFlask™ - Szeretet & Wunjo rúna

a szeretet

A kollekció legvidámabb tagja nyíltan hirdeti az örök szerelmet és annak minden velejáróját. Az illusztrációban szereplő Wunjo rúna - amelyet mi V-ként tudnánk kiejteni, ha úgy hozná a szükség – egy játékos boldogság rúna, tele energiával, örömmel és szenvedéllyel. Az ’Élj a mának’ felkiáltás tökéletesen szemlélteti a rúna mögötti pozitív gondolatokat, az előítéletmentes, vidám élet szimbólumaként.

Megtalálható a motívumok között Svédország egyik legismertebb épülete, a Stockholmi városháza, ahol 1901 óta minden évben kiosztják a Nobel díjakat. Minden további szimbólum, a szerelem és a boldogság jeleként szerepel az illusztráción, így az összhatás kellemes és megnyugtató a szemnek. Az örök szerelmet reprezentáló szivárvány, a szív minta, illetve a szenvedélyre utaló rózsák minden romantikus léleknek gyógyírként szolgálnak.

Kiknek ajánljuk a Szeretet kulacsot? Azoknak, akik hisznek az igaz szerelemben, és képesek meglátni a jót a világban, továbbá az örök optimistáknak, akik nem engedik, hogy letörjék szarvukat, és mint az eső után hirtelen jövő szivárvány, töltik meg boldogsággal a világot.

109003 WisdomFlask™ - Víz & Laguz rúna

a víz

Svédország életében különleges szerepet tölt be a víz. A fjordokkal tarkított félszigetet nyugati és déli irányból a Balti- és Északi-tenger határolja, míg a szárazföldet megannyi csodálatos tó és hegyi patak szeli át, biztosítva az élet folyamatos burjánzását a skandináv országban. Ezt a nem nyugvó mozgást szimbolizálja a Laguz rúna, mely a viking mitológia egyik kulcseleme. Kiejtésében az L hangzóra hasonlító Vaduz nem csupán a vizet, de annak többletjelentéseit is szimbolizálja. Így válik egyszerre a víz kékes árnyalátával az életet adó folyadék és a mozgás, az energiaáramlást és az érzékiség szimbólumává. A Laguz rúna női energiát áraszt magából, mely szorosan kapcsolódik az életet adó víz, s az ugyancsak életet adó anya hasonlatához.

Az illusztráció elkészítője, Magdalena, a Vaduz szimbólumnak megfelelően nagyrészt vízi vagy közvetlen ahhoz köthető jelképeket jelenít meg a motívumokban. Hajó, világítótorony és a háttérben megbúvó svéd térkép felülnézete, mind magában hordozza a víz és az energiaáramlás szimbólumrendszerét.

Kik találhatják meg a számításaikat a Víz kulacsban? Akiket lenyűgöz a víz ciklikussága, élettel való szoros kapcsolata, s a végtelen nyugalom, amelyet az élővizek árasztanak magukból.

109007 WisdomFlask™ - Tűz & Kenaz rúna

a tűz

A Tűz illusztráció ékes példája annak, mikor az ország múltja teljes szimbiózisban van az adott szimbólummal, amely jelen esetben a Kenaz rúna. A motívumok között látható rúna a tűz, a melegség szimbóluma. Ugyanez a tűz lobbant fel Stockholm-ban az V. nyári olimpián. Az erre az alkalomra épített stadion, illetve az olimpiai láng is megtalálható az illusztráción. A Kenaz rúna felfogható továbbá a tűz feletti kontroll szimbólumaként, így nem véletlen, hogy az egyik legismertebb svéd találmány a biztonsági gyufa is szerepet kapott az illusztráción. Hosszú időn át a fehérfoszfor volt a gyufa legveszélyesebb összetevője, mely felválthatatlannak tűnt egészen 1844-ig. Gustaf Erik Paschnak sikerült vörösfoszforral helyettesítenie az előbb említett anyagot, találmányát pedig honfitársa John Edvard Lundström tökéletesítette néhány évtizeddel később, megalkotva a mindenki számára ismert svédgyufát.

Akárcsak a tűz, úgy a Wisdom termékcsalád jelen tagja is mérhetetlen energiát hordoz magában, így azoknak ajánljuk, akikben nem szunnyad az alkotói kedv, s motivációjuk mindenki számára inspiráló hatású.