12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Egészséges a Microdrink?

2022.08.02 14:57
Egészséges a Microdrink?

Mennyire egészséges az "Oroszlán barlangjából" származó gyümölcsös microdrink? Öt kritikus kérdés a termékkel kapcsolatban

 

 waterdrop startup szereplés

A vízcsepp feltalálói az "oroszlán barlangjában"

© Fotó: MG RTL D / Bernd-Michael Maurer

 

A "Die Höhle der Löwen" induló műsort 2014 augusztusa óta sugározza a VOX. A koncepció: Az alapítók, fiatal vállalkozók és feltalálók bemutatják termékeiket és üzleti ötleteiket a kiemelkedő üzleti személyiségekből, az "oroszlánokból" álló zsűri előtt. A cél az, hogy meggyőzzék a bírákat üzleti ötleteikről, és rávegyék az oroszlánok egyikét, hogy fektessenek be startupjukba. A megvalósult befektetések valódiak, az oroszlánok igazi vállalkozók, akik pénzzel, tanácsokkal, tapasztalatukkal támogatják az alapítókat. Hasonlóan a „A Cápák között” üzleti showműsorhoz amely az amerikai Shark Tank magyar változata. Ismerjük meg egy kicsit az induló történetet

 

A "Microdrink Waterdrop" célja, hogy az unalmas csapvizet természetes gyümölcskivonatokkal fűszerezze. Tényleg csak gyümölcs? A három alapító egyikét kérdeztük.

A Microdrink Waterdrop -pal az alapítók Christoph Hermann (34), Martin Donald Murray (33) és Henry Wieser (28) fel akarják pörgetni a német italpiacot. A pezsgő kockák állítólag több ízt adnak az unalmas és sima csapvíznek. Ehhez a mikroital feltalálói természetes ízekre, valamint ginzengből vagy moringából származó gyümölcs- és növényi kivonatokra támaszkodnak. Mindhárman hat különböző ízt hoztak létre – ezek az úgynevezett „Youth”, „Glow” vagy „Focus”. A vízcsepp Ausztriában már viszonylag jól ismert. Az alapító trió most Németországban szeretne felszállni, és egy befektetésért küzd az "Oroszlán barlangjába". Egymillió euróért kínálják a cégrészvények tíz százalékát. Meg tudod győzni az egyik oroszlánt?

 

A kis pezsgőtabletták ötlete Martin Murray alapítótól származott egy repülőgépen. Mindig is hihetetlenül nehézkesnek és összetettnek találta az italozási jelenetet, és különösen idegesítették a hosszú szállítási utak és a műanyaghulladék. Így született meg a gyümölcsesszenciákból készült pezsgőtabletta ötlete, mellyel a víz ízlés szerint "egyénre szabható".

 

A pezsgőtabletta a csomagolás szerint cukormentes, természetes aromákat és vitaminokat tartalmaz. Most essen szó a fenntarthatóságról és arról, hogy a Vízcsepp mennyire természetes.

 

A Waterdrop cukormentes mikroitalként kerül forgalomba. Az összetevők listáján azonban a maltodextrin szerepel. Ez egy cukor építőelemekből készült töltőanyag. Az anyag annyi energiát tartalmaz, mint a cukor. Ez nem félrevezető?

 

Kis cég vagyunk, és a múltban nem sok mindent tudtunk optimalizálni – ezek közül az egyik a csomagolás. Valójában az a helyzet, hogy a tényleges termékek már nem tartalmaznak maltodextrint. Csak a csomagoláson van, mert akkoriban sokat rendeltünk belőlük. A matodextrin olyan kis mennyiségben volt jelen, hogy technikai segédanyagként reklámozhatták volna, de az átláthatóság kedvéért felkerült a listára. Az egyes vízcseppek mérete mindössze néhány milligramm volt. A 0,5 gramm cukorig a termékek cukormentesnek minősülnek, de a termékek messze nem voltak ettől. Például a "Relax" és a "Glow" ízek soha nem tartalmaztak maltodextrint, csak az első négy íz tartalmazott homeopátiás mennyiséget. 2018 márciusa óta minden íz maltodextrin mentes.

 

A pezsgőtabletták kis műanyag tartályokban vannak. A fogyasztói tanácsadó központ régóta kritizálja a gyártókat az élelmiszerek egyedi csomagolása miatt. Miért ezt a csomagolási módot választotta?

 

Igazi ellenségünk a műanyag palack. Meg akarjuk akadályozni, hogy egyáltalán bekerüljön a rendszerbe. Csomagolásunk 97 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy hagyományos műanyag palack. És ne feledkezzünk meg a palackozott italok szállításából származó szennyező anyagokról sem. Teherautóval szállítják A-ból B-be. De a fogyasztók már nem látják ezt, ha a palackok a szupermarketek polcain vannak. Már régóta dolgozunk a megfelelő csomagoláson. Különösen fontos volt számunkra, hogy a vízcseppeket egyenként csomagoljuk. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a terméket egyedileg használják. A csomagolás újrahasznosítható, és tíz waterdrop kevesebb csomagolóanyagot tartalmaz, mint egy normál műanyag palack kupakja.

 

A Német Táplálkozási Társaság ( DGE ) szerint minden embernek körülbelül 1,5 liter folyadékot kell meginnia naponta. A víz és a cukrozatlan teák a legjobbak. Nem említik az édesítőszert tartalmazó üdítőitalokat, például a Waterdrop-ban lévőket. Mit érzel ezzel kapcsolatban?

 

Azt is mondjuk: „Srácok, igyatok több vizet és igyatok elegendő vizet. Ha több vizet és kevesebb palackozott édességet iszol, akkor önmagában jobban érzed magad. Természetesen a csapvíz a legjobb. Szerencsére ez meglehetősen jó Németországban és Ausztriában. Ez a víz a Waterdrop segítségével testre szabható. És ha ez segít egyiknek vagy másiknak több folyadékot inni, annak örülünk.

 

A "természetes ízű" összetevő szerepel az összetevők listáján. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy az aroma is gyümölcsből származik. A málna ízű "természetes aromát" cédrusfából vagy komlóból nyerhetjük ki ecetsavbaktériumok segítségével. Az eper ízét gyakran a hajdina csülök adja. Más a helyzet a "természetes eper aroma" kifejezéssel. A szóválasztás garantálja, hogy az ízösszetevő legalább 95 százalékának valódi eperből kell származnia. Mi van a Vízcseppel? Valódi gyümölcsből származik az íze?

 

Igaz, fakéregből is lehet eperízt készíteni. Csak ezt nem akartuk. Éppen ezért nagy szeretettel és odafigyeléssel foglalkozunk a részletekkel, hogy valóban csak a gyümölcsből fakadó aromák legyenek. Ezért az összetevők listáján ismét finomítani kell az elnevezést, és a "természetes íz" helyett természetes "eper ízt" kell írni. Jó pont.

 

A vízcsepp vitaminokkal - C-vitaminnal és B-vitaminokkal - gazdagított. A lakosság jól ellátott ezekkel az anyagokkal. A DGE azt írja: "Németország nem vitaminhiányos ország". Miért döntött úgy, hogy megteszi ezt a lépést?

 

A vízcsepp olyan esszenciákat tartalmaz, amelyek természetesen tartalmaznak vitaminokat. Vitaminok esetében a készítménynek az ajánlott napi adag 15 százalékát kell kitennie – 100 grammra, 100 milliliterre vagy adagra vonatkoztatva. Ahhoz, hogy ezt a küszöbértéket be tudjuk tartani, vitaminokat adunk hozzá.

 

Ha kedvet kaptál hozzá akkor kóstold meg a mikroitalokat. Válaszd ki a kedvenceidet, és hidratálj sokkal egészségesebben mint eddig.