12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Az INCI Beauty Alkalmazás: A Tudatos Vásárlás Új Eszköze

Major Dániel
2024.06.03 11:12
Az INCI Beauty Alkalmazás: A Tudatos Vásárlás Új Eszköze

Az INCI Beauty Alkalmazás: A Tudatos Vásárlás Új Eszköze

 

Sokan vagyunk, akik igyekszünk odafigyelni arra, hogy mit vásárolunk. Legyen szó élelmiszerről, ruházatról, kulacsokról és termoszokról vagy éppen kozmetikumokról. Egyre fontosabbá válik, hogy a termékek ne csak nekünk, hanem a környezetünknek is jók legyenek. Az INCI Beauty applikáció éppen ebben nyújt segítséget: egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tájékozott döntéseket hozzunk a kozmetikai termékek vásárlásakor.

 

Mi az az INCI?

 

Az INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) egy nemzetközi szabvány, amely az összetevők egységes megnevezését írja elő a kozmetikai termékek címkéin. Az INCI Beauty applikáció ezt a szabványt használja fel, hogy részletes információt nyújtson a termékek összetevőiről.

 

  • Függetlenség és Tudományos Megközelítés: Az INCI Beauty egy teljesen független francia alkalmazás, amelyet semmilyen kozmetikai márka nem befolyásolhat közvetlenül vagy közvetve. 2017 óta szoros együttműködésben állnak a Clermont-Ferrand Sigma Kémiai Iskolával, ahol mérnökök és mérnök hallgatók segítik a projekt különböző szakaszait és számos technikai cikk írásában is részt vesznek
     
  • Finanszírozás: Az INCI Beauty saját fejlesztését a Touslesprix.com történeti ár-összehasonlító weboldalának köszönhetően, integrált hirdetési rendszerén keresztül, prémium ajánlatokkal és pro előfizetési rendszerrel finanszírozza.

 

Hogyan működik az applikáció?

 

Az applikáció ingyenes (de van pro, azaz fizetős extra szolgáltatás része is) és használata rendkívül egyszerű. Csak le kell töltened a telefonodra, és máris kezdheted az összetevők böngészését. Ha egy boltban jársz, és nem vagy biztos abban, hogy egy termék megfelel-e az elvárásaidnak, csak be kell olvasnod a vonalkódját, vagy rá is kereshetsz a termékre és az applikáció azonnal megmutatja az összetevők listáját és azok részletes elemzését.

 

  • Alkalmazás Funkciói: Az alkalmazás lehetővé teszi a kozmetikai termékek elemzését, az összetevőkről való tájékozódást, vélemények megosztását és a legtöbbet kommentált termékek megtekintését az elmúlt 48 órában.

  • Összetevők Listája: Az INCI listája (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) kötelező nómenklatúra a kozmetikai termékeken 1999 óta. Az összetevőket koncentrációjuk csökkenő sorrendjében kell feltüntetni, ha azok több mint 1%-ban vannak jelen a termékben.

 

inci beauty applikáció kezdőoldal   inci beauty elemzési oldal    inci beauty elemzési oldal leírással

 

Miért fontos ez nekünk?

 

Az INCI Beauty nem csak az egészségünkre van pozitív hatással, hanem a környezetre is. A kozmetikai iparban rengeteg olyan termék található, amelyek káros összetevőket tartalmaznak, amelyek nem csak a bőrünkre, hanem a Földre is negatív hatással vannak. Az applikáció segítségével elkerülhetjük ezeket a termékeket, és olyanokat választhatunk, amelyek összhangban vannak a fenntarthatóság elveivel.

 

A tudatos vásárlás előnyei

 

A tudatos vásárlás nem csak a saját egészségünket és a környezetet védi, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk vele. Az INCI Beauty segítségével könnyebben találhatunk olyan termékeket, amelyek hatékonyabbak és jobb ár-érték arányt képviselnek.

 

app store badge   google play store badge

 

Következtetés

 

Az INCI Beauty applikáció tökéletes példája annak, hogy a modern technológia hogyan segíthet nekünk tudatosabb és fenntarthatóbb életet élni. Akár már meglévő kozmetikai termékeinket szeretnénk ellenőrizni, akár újakat vásárolnánk, az INCI Beauty egy hasznos társ lesz ebben. Próbáld ki te is, és légy részese a tudatos vásárlók közösségének!