12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Milyen a jó termosz?

2021.10.08 19:05
Milyen a jó termosz?

Milyen a jó termosz? Íme pár tipp a tökéletes kiválasztásához

 

Nyári melegben egy jéghideg frissítőre vágysz, ami napközben hideg marad? Télen a teád melegen szeretnéd a nap bármely részében elfogyasztani? Ahhoz, hogy italod a megtartsa a tökéletes hőjét a nap folyamán fontos a tökéletes kulacs kiválasztása. A legjobb termoszok nem csak funkcionálisan biztosítják az italok megfelelő hőmérsékleten tartását, emellett saját stílusodhoz is igazíthatod őket.

Két termoszt tart a kezében egy ember, a termoszok zöld színűek.

Nézzünk meg pár fontos szempontot, amit érdemes tudnunk mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket.

Termosz kiválasztását segítő szempontok

  1. Anyagösszetétel

  2. Vákuumszigetelés

  3. Fedél

  4. Környezetbarát

  5. Design

 

 

Anyagösszetétel 

Az anyagösszetétel a hőmegtartás és a tartósság szempontjából igen fontos. Mivel a kulacs hőmegtartásának ideje leginkább az anyagától függ. Annak érdekében, hogy a kulacs az ital hőmérsékletét minél tovább megőrizze a dupla falú rozsdamentes termosz a jó választás. Az olcsóbb üvegből vagy műanyagból készült termoszok hőmegtartás szempontjából nem tudnak versenyezni a rozsdamentes acéllal. A másik fontos szempont, hogy csak a 100% BPA-mentes anyagokkal rendelkező, környezetbarát termoszokat válasszunk.

 

Vákuumszigetelés

A dupla falú termosz lényegében palack a palackban úgy, hogy csak a két edény nyílása érintkezik. Ezen kulacsok esetében a nyílás kivételével sehol sem juthat ki a hő a termoszból, így a meleg vagy a hideg italok nagyon sokáig megtartják benne a hőmérsékletüket. Ebből következően az is rendkívül fontos a választásnál, hogy milyen a nyílása, kupakja a termosznak. Ilyen dupla falú termosz lehet például a 24Bottles Clima termoszunk, mely dupla falának, valamint hőszigetelésének köszönhetően 12 órán át melegen és 24 órán át hidegen tartja kedvenc italod. Vákuumszigeteléssel készült, rozsdamentes acél Carl Oscar termoszunk nem tartalmaz belső műanyag bevonatot, a bele töltött italokat pedig 20 órán keresztül hidegen, vagy 7 órán át melegen tartja. Szivárgásmentesen záródik, fejre fordítva sem ömlik ki belőle az innivaló.

 

Fedél

A termoszok kupakja tökéletes zárható kell, hogy legyen, vagyis biztosítsa azt, hogy a folyadék ne ömöljön ki belőle semmilyen körülmények között sem. Fontos, hogy a kulacs szája széles legyen, ezzel is megkönnyítve annak tisztítását.

 

Környezetbarát

Termosz kiválasztásakor nagyon fontos, hogy kulacsunk BPA-, Ftalát-, és ólommentes legyen, melyek mind károsak ez egészségünkre.

 

Design

A funkcionális szempontok mellett a termosz formatervezése is fontos. Praktikussági szempontból fontos annak mérete, hogy könnyedén magaddal tud vinni, elférjen a táskádban, a bicikliden vagy az autód italtartójában. Emellett az is fontos, hogy formatervezése és színe illeszkedjen stílusodhoz, ezáltal kiegészítőként is hordhatod a mindennapokban.

 

Tekintsd meg termékeink széles választékát webáruházunkban. Szeretnénk a hazai kulacs és termoszpiacot bemutatni, úgy ahogy még nem láttad. Nálunk biztosan megtalálod a hozzád legjobban illőt.