12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

A 12 legőrültebb tény a McDonald's -ról

Major Dániel
2021.08.10 23:47
A 12 legőrültebb tény a McDonald's -ról

A több milliárd embert kiszolgáló McDonald's lenyűgöző szerepet játszott a nemzetközi kultúra alakításában, az első étterem megnyitása óta. Itt egy meglepő összeállítás a McDonald's -ról, amit még a leghűségesebb ügyfelek sem mind ismernek.

BBq étteremnek indult Mc Donald's

BBQ étteremként indult

Hetvenöt évvel ezelőtt, 1940-ben Richard és Maurice McDonald testvérek megnyitották az első McDonald's éttermet, egy BBQ éttermet-a kaliforniai San Bernardino-ban (ma múzeum). Nyolc évvel később áttértek a hamburgerekre, turmixokra, burgonya chipsre és pitékre -re. A McDonaldok több Multi-mixert vásároltak a létesítményükben való használatra, és amikor a Multi-mixer eladó Ray Kroc meglátogatta az éttermet, lenyűgözte a siker és a hatékonyság. Kroc franchise jogokat vásárolt a testvérektől. 1955 -ben megnyitotta első franchise -ját az Illinois állambeli Des Plaines -ben. 

 

több étterem mint kórház

Több McDonald's étterem van, mint kórház

Az Egyesült Államokban csaknem másfélszer több McDonald's étterem van, mint kórház, egészen pontosan 14 350 étterem és 10 660 kórház.

A McDonald's Coca-Cola valóban más ízű.

Egyes vendégek úgy vélik, hogy a McDonald's -ban felszolgált Coke jobb ízű, mint más helyeken. Lehet valami benne: Csak a McDonald's -ban szállítják a Coke szirupot rozsdamentes acél tartályokban, hogy megőrizzék frissességét; máshol műanyag zacskóban érkezik.

színbólum ami híresebb mint a kereszt

Ez az egyik leghíresebb szimbólum

Azt mondják, hogy az Aranyívek a világ legelismertebb szimbólumai, még a keresztnél is híresebb.

türkíz logó

Itt található a… Türkiz Arches?

Az arizonai Sedonában található a világ egyetlen türkizkék McDonald's boltíve. A franchise tulajdonosainak azt mondták, hogy jobban meg kell változtatniuk a helyet a sivatagi környezetnek megfelelően. A kéket úgy választották, hogy szimbolizálja az eget, az épület narancsosabb és pirosabb, hogy hasonlítson a környező terepre.

a menük is különböznek

A McDonald's menüi világszerte másképp néznek ki

Míg sok nemzetközi McDonald's ugyanúgy néz ki, mint amerikai társaik, a menük egyedi ízeket tükröznek, amelyek pedig tükrözik a helyi ízeket. Néhány példa: nurnburger, vagy három bratwursts egy zsemlén (Németország); krémes csillagok, vagy rántott csillag alakú sajtdarabok (Olaszország); McFalafel és McKebab (Izrael); McSpaghetti, vagy tészta Chicken McNuggets mellé tálalva (Fülöp -szigetek); McRice burger, vagy hamburger, amelyben zsemle helyett rizspogácsát használnak (Szingapúr); quiche de quejo, vagy sajt quiche (Brazília); vörösbabpite (Hong Kong); McAloo Tikki burger, vagy fűszeres-burgonyás burger (India).

A Svéd MC Ski

Mickey D -ket sílécen kaphat

1996 óta a síelők bejuthatnak a világ egyetlen sí McDonald's-jába a svédországi Lindvallen üdülőövezetben.

a lebegő étterem

Egy hely, ami lebeg

Az egész világon van egy úszó McDonald's. A McBarge néven ismert, és a kanadai Vancouverben található. Az 1986 -os világkiállításon építették és szolgáltak fel ételeket, de mára teljesen elhagyatottan áll.  2010 -ben aztán Adam Lewis elindította a Save the McBarge Facebook csoportot . 530 ember csatlakozott a csoporthoz, az emberek még ma is kommentálják az oldalon a  McBarge állapotáról készül képeket.

korona étterem

Erzsébet királynőnek van egy McDonald's -ja

Az angol királynő hozzávetőleg 11 milliárd dollárnyi ingatlan tulajdonosa az Egyesült Királyságban. Vagyona között van a McDonald's a Buckingham -palota közelében. Eddig még nem vacsorázott ott, de lehet, hogy inkább a drive-ot szereti.

rekorder big mac

Egy ember több mint 30.000 Big Mac -et evett meg

Guinness Rekordok Könyve szerint ezt a rekordot nem valószínű, hogy hamarosan megdöntenék: „A legtöbb Big Mac -et elfogyasztotta”. Amikor Don Gorske (Wisconsin) 2016 -ban (ismét) rekordot állított fel, már 28 788 szendvicset fogyasztott. Naponta kettőt eszik, és 2018. május 4 -ig már megette 30.000. hamburgerét. Az elsőt 18 évesen, 1972 -ben szerezte meg (49 centbe került). Annyira tetszett neki a szendvics, hogy miután megette, még nyolc darabot vásárolt belőle. Azon a napon összesen kilencet evett, amit soha nem lépett túl. Állítólag a súlya és a koleszterinszintje is normális, és 2006 -ban még maratonokat futott.

hírességek alkalmazásban

Kedvenc hírességei közül néhányan a McDonald's -ban dolgoztak

Minden nyolcadik amerikai munkavállaló karrierje valamely pontján a McDonald's alkalmazásában állt. A McDonald's híres volt alkalmazottai közé tartozik Rachel McAdams, Pink, Macy Gray, Jay Leno, Carl Lewis, Jeff Bezos és Andie MacDowell.

a titkos nuggets

A négy McNugget -alakzatnak neve van

Keresd meg a csizmát, csontot, labdát és csengőt a következő rendelésedben.