12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Tudod miért többrétegű a hőtartós rozsdamentes kulacs?

Major Dániel
2023.08.21 18:54
Tudod miért többrétegű a hőtartós rozsdamentes kulacs?

Miért többrétegű a rozsdamentes acél vízespalack?

Az egészséges életmód és a környezettudatosság iránti növekvő érdeklődés a vízespalackok területén is megmutatkozik. A rozsdamentes acél kulacsok egyre népszerűbb választásnak számítanak, és a legtöbb modell két vagy többrétegű kivitellel rendelkezik. De miért is van erre szükség? Miért választják a gyártók a rétegelt kialakítást? Ebben a cikkben feltárjuk az okokat és az előnyöket, hogy jobban megérthessük a rozsdamentes acél vízpalackok többrétegű szerkezetét.

 

Rozsdamentes 24bottles acéltermosz

 

1. Hőszigetelés és Hőmérséklet:

Az egyik fő ok, hogy a rozsdamentes acél kulacsok két vagy többrétegűek, az a kiváló hőszigetelés, amit nyújtanak. Azáltal, hogy a palack belsejében rétegeket alakítanak ki, a meleg italok hosszabb ideig maradnak melegek, míg a hidegek hosszabb ideig maradnak hidegek. A külső réteg hőszigetelő hatása megakadályozza, hogy a hő vagy hideg átjusson a palackon, így megőrizve az italok hőmérsékletét.

 

2. Kondenzáció Megakadályozása:

A rétegelt kialakítás nemcsak a hőtartást segíti, hanem a kondenzációt is csökkenti. Amikor hideg italt teszünk egy szimpla falú palackba, a hideg ital hatására a környezeti levegő, pára formályában lecsapódik a palack felszínén, és nedvességet hagy hátra. A duplafalú szigetelés segít megakadályozni ezt a nedvességképződést, így biztosan nem lesz vízcseppes a kezed egy páralecsapódás miatt. 

 

3. Jobb Konstrukció és Tartósság:

A rétegelt kialakítás erősítheti a palack szerkezetét és tartósságát is. A belső réteg tartalmazza az italt, míg a külső réteg védi és stabilizálja a palackot. Ez a kialakítás ellenállóbbá teheti a mechanikai sérülésekkel és az ütésekkel szemben.

 

4. Kényelmes Érintés:

Azok a rozsdamentes acél termoszok, amelyeknek a külső rétege nem vezeti át a hőt vagy hideget, kellemesen érintésbarátak. Nem érzed a palackon a hőmérséklet változását, tehát kézben tartva sem lesz kellemetlen érzeted. Egy szimplafalú kivitel azonnal átforrósodik, amint meleg italt töltesz bele. Mint a forró tea amit kiöntesz egy bögrébe és csak a fülét tudod megfogni. Egy duplafalú szigeteléssel ellátott acél termosznál ezt a problémát elfelejtheted. 

És pont ez a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodj, hogy a vásárolt palackodnak a szigetelése tökéletes. Az első használatba vételkor öntsd fel forró vízzel, ha a palack oldalfala átmelegedik, akkor biztosan sérült a szigetelése. Az ilyen kulacs nem fogja megtartani a folyadék hőmérsékletét. Ezeket a termoszokat mindenképp cserélni kell. 

 

5. Extra rétegek:

A kétrétegű kialakítás (köznyelven duplafalú) még nem minden. Számos gyártó extra réteget vagy vákuum szigetelést is alkalmaz a két rozsdamentes acél réteg között. A legjobb megoldás az acél rétegek közé helyezett rézréteg. Amelynek segítségével a kulacsod még tovább képes megőrizni a benne tárol folyadék kívánt hőmérsékletét. Ilyen réz réteggel ellátott kulacsokat gyárt, a webáruházunkban is megtalálható Carl Oscar. Keresd a Wisdom TempFlask palackokat. Gyerekkulacsokat és felnőtt termoszokat egyaránt.  

Összességében a többrétegű rozsdamentes acél vízespalackok számos előnnyel bírnak. Nemcsak a hőmérséklet megtartás és a hőszigetelés terén nyújtanak előnyöket, hanem tartósságukkal és kényelmükkel is kitűnnek. Ha fontos számodra az italaid hőmérsékletének megőrzése és egy minőségi, időtálló palack használata, akkor a duplafalú rozsdamentes acél kulacsok jó választást jelenthetnek.

Ha szeretnél válogatni duplafalú termoszaink között kattints ide: Hőtartós kulacsok