12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Az acélkulacs ami mosogatógép álló

Major Dániel
2023.08.08 13:58
Az acélkulacs ami mosogatógép álló

Az Ok, amiért a Rozsdamentes Vízpalackok Nem Ajánlottak a Mosogatógépben: Részletek a Tisztítás Fontosságáról

Rozsdamentes acélból készült vízpalackok kiváló választást jelentenek a környezettudatos és egészséges életmódot követők számára. Ezek a palackok strapabíróak, hosszú élettartammal rendelkeznek és megbízhatóan tartják a hőmérsékletet. Azonban fontos figyelmet fordítani a megfelelő tisztításra is, mivel nem minden rozsdamentes vízespalack alkalmas a mosogatógépben való tisztításra.

De miért nem ajánlják a gyártók a mosogatógépi tisztítást?

 

félig bepakolt mosogatógép belső

 

Az első és legfontosabb 

A mosogatógépekben alkalmazott magas hőmérséklet, a hosszú mosási program és a kémiai tisztítószerek hosszú távon károsíthatják a rozsdamentes acél felületet. A rozsdamentes acél vízespalackok általában bevonattal rendelkeznek, ami megvédi a palackot a szennyeződésektől és a karcolásoktól. A mosogatógépben való tisztítás során a magas hő hatására ez a bevonat megváltozhat, elszíneződhet vagy akár le is válhat, ami ronthat a palack megjelenésén és teljesítményén.

Másodszor

A rozsdamentes acél vízespalackok belsejében gyakran található vákuum szigetelés. Ez általában a két acél réteg között található levegő, sok esetben pedig egy plusz rézréteg is kerül közé a még jobb hőtartás érdekében. A mosogatógépben történő tisztítás során a magas nyomás miatt ezek a rétegek sérülhetnek vagy meglazulhatnak, ami csökkentheti a vízespalack hőszigetelő képességét és teljesítményét. Éppen emiatt nem tehetjük a hőtartós kulacsunkat mélyhűtőbe sem. 

Ahhoz, hogy a rozsdamentes acél vízpalackok hosszú élettartamúak és kiváló minőségűek maradjanak, ajánlott kézzel mosni őket. Használj langyos vizet és enyhe szappant, majd alaposan öblítsd le. Kerüld a durva szivacsokat vagy súrolószereket, mivel ezek is károsíthatják a bevonatot. Ha a palack belsejében kellemetlen szagok jelentkeznek, keverj össze vízből és ecetből egy keveréket, és hagyd állni a palackban egy éjszakán át. Ezután jól öblítsd át, és a szagok nagy valószínűséggel eltűnnek.

Összességében tehát a rozsdamentes acél vízpalackok magas minőségük és hőmérséklet-tartó képességük ellenére nem ajánlottak a mosogatógépben való tisztításra. A kézi tisztítás nemcsak megőrzi a palack esztétikus megjelenését, hanem hosszú távon is biztosítja a palack optimális teljesítményét és élettartamát. Ha gondoskodunk róluk megfelelően, akkor hűséges társainkká válhatnak mindennapi vízfogyasztásunk során, és hosszú ideig élvezhetjük az előnyeiket.

 

Mi van ha mégis?

Azt tudnod kell, hogy a gépi mosogatás okozta károsodás sok esetben nem tartozik a garanciás feltételek alá. Ennek ellenére találkozhatsz olyan termékekkel amelyeken a gyártóik javasolják a gépi mosogatást. Ennek mindíg nézz utána mielőtt beteszed a kedvenc vizespalackodat a mosogatógépbe. Ha mindenképp gépi mosogatást választasz, akkor a felső polcra tedd. Itt ugyanis kisebb a nyomás. Ha teheted válasz hidegvizes programot. 

 

Ha körültekintően jársz el a palackod tisztítása során, hosszú ideig élvezheted a minőségét. Ha pedig kulacs vásárásán gondolkodsz, nézz körül webáruházunkban.