12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Műanyagmentes Július kihívás 2023

Major Dániel
2023.06.30 09:28
Műanyagmentes Július kihívás 2023

Csatlakozzon több millió emberhez a műanyaghulladék csökkentésében, és tedd környezetünket tisztábbá és egészségesebbé!

 

A Plastic Free July ® egy globális mozgalom, amelynek célja, hogy segítsen emberek millióinak a műanyagszennyezés leküzdésében. Ezáltal tisztább utcákat, óceánokat és gyönyörű közösségeket érhetünk el. A mozgalomhoz való csatlakozással Te is részese lehetsz a műanyagmentes júliusnak, ha úgy döntesz, hogy elutasítod az egyszer használatos műanyagokat.

 teknős az óceánban úszkál

Mi is az a műanyagmentes július?

Ez egy kihívás, amelyre a Plastic Free July forrásokat és ötleteket kínál. Ez segít neked, és több millió embernek szerte a világon, hogy csökkentsd az egyszer használatos műanyaghulladékot mindennapi életünkben, otthonunkban, munkahelyünkön, iskoláinkban és akár a helyi kávézóban is.

 

Gondolj csak arra, hogy hány egyszer használatos műanyagot dobunk ki naponta. Egy pohár limonádé, egy csokor szívószál és egy műanyag gyümölcslé mindössze néhány példa a rengeteg műanyag hulladékra, amelyet mindennap létrehozunk. De a változtatás a mi kezünkben van, és minden egyes lépés számít.

 

A Plastic Free July mozgalma több mint 100 millió embert inspirált már 190 országban. Ez azt jelenti, hogy ha egy kis változtatást hajtasz végre az életedben, az hatalmas változást hozhat közösségünk számára. Akár arról döntesz, hogy elutasítod az egyszer használatos műanyagokat júliusban, (vagy akár azon túl is), mindenképpen hozzájárulsz a fenntarthatóbb jövőhöz.

 

A legjobb az egészben, hogy a Plastic Free July részeként fantasztikus alternatívákat találhatsz, amelyek örökre új szokásokká válhatnak. Például használhatsz többször használható bevásárlótáskákat, poharakat, kulacsokat és bambusz evőeszközöket. Ezek a kis változtatások hatalmas hatással lehetnek a műanyaghulladék csökkentésére.

 

Ne feledd, hogy a műanyagmentes július csupán a kezdet. Azzal, hogy elkötelezed magad a műanyagmentes életmód mellett, hosszú távon pozitív hatást gyakorolsz a környezetre és segítesz megőrizni a Föld erőforrásait.

 

A műanyag helyett válassz olyan alternatívákat, amelyek környezetbarátak és újrahasznosíthatók. Például választhatsz üveg- vagy fém vízespalackot, PET palackból készült szatyrokat a bevásárláshoz, valamint rozsdamentes acél szívószálakat. Ezek a termékek nemcsak környezetbarátak, de sok esetben tartósabbak és hosszú távon pénzt is megtakaríthatsz velük.

 

Fontos, hogy ne csak otthon, hanem a munkahelyekre és iskolákba is bevonjuk a műanyagmentes kezdeményezéseket. Kommunikálj a kollégákkal és diáktársaiddal a műanyag problémáról, és ösztönözd őket a változtatásra. Talán közösen bevezethettek olyan kezdeményezéseket, mint például a csomagolóanyagok csökkentése vagy az elektronikus dokumentumok előnyben részesítése.

 

A helyi kávézók és éttermek is fontos szerepet játszhatnak. A műanyagmentes júliusban való részvétel nem csak a saját életedre van hatással, hanem példát is mutathatsz másoknak. Azzal, hogy a műanyagmentes életmódra ösztönzöl másokat, hozzájárulsz a társadalmi tudatosság növekedéséhez és egy olyan közösség építéséhez, amely törekedik a fenntarthatóságra.

 

A Plastic Free July mozgalom elkötelezetten dolgozik azon, hogy forrásokat és ötleteket biztosítson az egyszer használatos műanyaghulladék csökkentésére. A webáruházunkban is számos környezetbarát alternatívát találhatsz, amelyek segítenek neked a műanyag helyett fenntarthatóbb életmódot választani.

 

Nincs késő csatlakozni a műanyagmentes júliushoz és elkezdeni a változást. Kezd el keresni azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével csökkentheted a műanyaghulladék mennyiségét mindennapi életedben. Részese lehetsz annak a változásnak, amelyre a világnak szüksége van.

 

Ne felejtsd el, hogy minden apró lépés számít.

Az egyszerű választások, mint például a műanyag zacskók helyett textil szatyrok használata vagy a műanyag palackok helyett többször használható kulacsok használata, hosszú távon nagy különbséget jelenthetnek. Legyél része a globális mozgalomnak, amely a műanyagszennyezés csökkentésén dolgozik, és tedd a környezetünkért tett lépéseid láthatóvá mások számára is.

 

A Plastic Free July és a műanyagmentes életmód nem csak egy hónapra korlátozódik, hanem egy hosszú távú elkötelezettséget jelent. Készen állsz arra, hogy csatlakozz a több millió emberhez, akik együtt törődnek a bolygónkkal és az utódaink jövőjével? Akkor nincs más dolgod, mint eldönteni, hogy részt veszel a műanyagmentes július kihívásban, és örökre új szokásokkal változtatod meg az életed.

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert egész júliusban remek ötleteket mutatunk a műanyag termékek kiváltására.

 Vedd kezébe a kezdeményezést és változtasd meg a világot egy műanyagmentesebb július révén!