12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Műanyagmentes Piknik - A közösségi összefogás íze

Major Dániel
2023.07.27 12:15
Műanyagmentes Piknik - A közösségi összefogás íze

Műanyagmentes Piknik - A közösségi összefogás íze

Szeretnél egy felejthetetlen élményt a barátaiddal és családoddal, miközben közösen tesztek az egyszer használatos műanyagok elutasításáért? Mi sem lehetne jobb ennél, mint egy műanyagmentes piknik! Az étel valóban összehozza az embereket, és ez az alkalom kiváló lehetőség arra, hogy megoszd a Plastic Free July részét képező megoldásokat és inspirációkat.

De hogyan szervezz egy ilyen eseményt? Ne aggódj, itt vagyunk, hogy segítsünk!

picknikező emberek és kutyák egy parkban

 

Miért érdemes műanyagmentes pikniket szervezni?

A műanyagmentes piknik kiváló alkalom arra, hogy közösségeddel megmutasd, mennyi csodálatos alternatíva létezik az egyszer használatos műanyagok helyett. A saját készítésű finomságok és a környezetbarát csomagolású ételek nem csak a bolygónak tesznek jót, de rávilágítanak arra is, hogy apró lépésekkel nagy változást érhetünk el.

Piknikkosár bagettel, kulacssal és almával - Így csináld!

  1. Válassz dátumot és helyszínt: Keress olyan időpontot, amikor a legtöbben részt tudnak venni az eseményen. Figyelj az időjárásra is, és válassz egy gyönyörű parkot vagy természetes környezetet, ahol kellemesen eltölthetitek az időt.

  2. Az étel és ital legyen műanyagmentes: Vásárolj élelmiszereket a helyi ömlesztett élelmiszerboltokból, látogass el termelői piacokra, vagy készítsd el a saját finomságaidat otthon. Süss kekszet, készíts szendvicseket, pattogass kukoricát, és vidd magaddal újrafelhasználható palackban vagy dobozban a frissítő italokat.

  3. Díszítsd a piknik helyszínét környezetbarát módon: Használj környezetbarát dekorációt a piknikhely színesítésére. A léggömbök helyett válassz olyan dekorációt, amit újra és újra felhasználhatsz.

  4. Ösztönözd a közösséget a műanyagmentességre: Beszélj a piknik résztvevőivel a műanyagmentes megoldások fontosságáról, és oszd meg velük az ötleteidet és receptjeidet. Bátorítsd őket, hogy hozzanak magukkal újrafelhasználható evőeszközöket, tányérokat és poharakat, így minimalizálhatjátok az egyszer használatos műanyagok használatát.

  5. Komposztáljátok az ételmaradékokat: Ha maradnak finom gyümölcshéjak vagy más élelmiszer-maradékok, vigyétek haza és komposztáljátok. Rávehetitek az embereket, hogy tegyék ugyanezt, így minimalizálhatjátok az esemény környezeti hatásait.

  6. Hatás és további tervek: Ha az első műanyagmentes piknik sikeresen lezajlott, gondoljátok át, hogy szeretnétek-e rendszeresen rendezni ilyen eseményeket a közösségetekkel. Egy kis kezdeményezésből nagy dolgok születhetnek!

Összefoglalva:

A műanyagmentes piknik egy fantasztikus módja annak, hogy közösségeddel együttműködve támogassátok a fenntarthatóságot. A kezdeményezésednek köszönhetően inspirálhatsz másokat is, hogy tegyenek lépéseket az egyszer használatos műanyagok elutasítása felé. Az étel, a természet és az összegyűlt emberek társasága garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagítja az eseményt.

Vegyél Te is részt a változásban, és hozd el a műanyagmentes piknik örömét közösségednek!