12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Stílusos és fenntartható: Borotválkozás új szinten

Major Dániel
2023.07.15 08:01
Stílusos és fenntartható: Borotválkozás új szinten

Stílusos és fenntartható: Borotválkozás új szinten

Az eldobható borotvák és borotvakrémek műanyagba csomagolva mindennapos hulladékforrásainkká váltak. Azonban ne essünk kétségbe, mert a borotválkozás során is könnyedén találhatunk alternatívákat a műanyagmentes életmódhoz.

Az első és legfontosabb lépés az, hogy elutasítsuk az eldobható borotvákat, a műanyag cserélhetőfejeket és a műanyagba csomagolt borotvakrémeket. Ehelyett érdemes áttérni a többször használható borotvákra és a szappanokra.

Egyre többen választják a biztonsági borotvákat, melyeket általában rozsdamentes acélból készítenek, és cserélhető pengékkel rendelkeznek. Bár kezdetben drágábbak lehetnek, mint az eldobható borotvák, hosszú távon pénzt takaríthatnak meg. A pengék utántöltéséhez pedig már számos cég kínálja a kartondobozokban érkező csomagolást, amely teljesen elkerüli az egyszer használatos műanyagot.

Ha igazán különleges élményre vágysz, akkor próbáld ki a kartondobozban árusított borotvarudat. Ezek a termékek lehetővé teszik számodra, hogy műanyag csomagolás nélkül készíts borotvahabot.

 

biztonsági fém borotva

A következő lépésben érdemes a használt borotvapengéket biztonságosan tárolni, például zárt dobozban, majd újrahasznosító helyre szállítani. Fontos, hogy a rozsdamentes acél pengéket ne dobjuk általános újrahasznosító edényekbe vagy hulladékgyűjtőkbe, mert éles és veszélyt jelenthetnek.

A borotválkozás műanyagmentes megközelítése jelentős hatással lehet környezetünkre.

Az eldobható borotvák jelentős része kerül hulladéklerakókba, így a váltás a biztonsági borotvákra csökkentheti a hulladéklerakókba kerülő műanyag mennyiségét. Ráadásul, a teljesen újrahasznosítható biztonsági borotvapengék használata tovább csökkenti az egyszer használatos műanyagok mennyiségét.

Indítsd el a borotválkozás új korszakát a műanyagmentes életmód jegyében! Csatlakozz a fenntartható változáshoz, és tegyél egy kis lépést a jobb jövő felé.

Ha szeretnél további tippeket és inspirációkat a műanyagmentes életmódhoz, látogass el weboldalun blog lapjára. Ott találhatsz még több hasznos információt és ötletet a fenntartható mindennapokhoz.

Tedd próbára magad, és változtass! A műanyagmentes életmód csak egy borotválkozásra van tőled!