12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Fürdőszoba - Újabb lépések a Műanyagmentes Júliusi Kihívásban

Major Dániel
2023.07.19 08:25
Fürdőszoba - Újabb lépések a Műanyagmentes Júliusi Kihívásban

Fürdőszoba - Újabb lépések a Műanyagmentes Júliusi Kihívásban

A Műanyagmentes Július kihívásban elérkeztünk a fürdőszoba témájához, ahol számos egyszerű megoldás vár arra, hogy csökkentsd a műanyag hulladékot, miközben pozitív hatást gyakorolsz a környezetre és a pénztárcádra is!

furdószobai fenntartható alapanyagból készült kellékek

Amit megtehetsz

Először is, döntsd el, hogy megtagadod az egyszer használatos műanyag fürdőszobai termékeket. Hiszen minden változásnak egy erős elhatározás az alapja. Ha tényleg szeretnéd és teszel is érte, akkor sikerülni fog. 

Hogyan teheted meg

A saját szépség- és testápolási termékeid elkészítése nem csak környezetbarát, de egyszerűbb, mint hinnéd. Rengeteg online recept és oktatóanyag található szappanokhoz, samponokhoz, tusfürdőkhöz, fogkrémekhez, bőrradírokhoz és testápolókhoz. Használj egyszerű, olcsó összetevőket, és készíts jobb bolygóbarát termékeket, miközben csökkented a műanyag felhasználást.

Ha inkább előre gyártott termékeket szeretnél vásárolni, keress olyan márkákat, amelyek szappanokat, samponokat, balzsamokat és borotvakrémet kínálnak szelet formájában, csomagolás nélkül vagy egyszerű kartondobozban.

Ha van kedved, vásárolj üres műanyag palackot és töltsd újra tömegáru boltban, vagy használd újra a meglévő műanyag palackokat és tégelyeket, amikor üresek.

Fontold meg más fürdőszobai kiegészítők cseréjét is, mint például borotvapengék, pelenkák, szemetestartók és egészségügyi cikkek. Hosszabb élettartamú, újrafelhasználható tárgyakra váltva könnyen csökkentheted a műanyaghulladékot.

A következő lépések megtétele

Amikor az üres műanyag palackok vagy tégelyek kiürültek, gondoskodj róla, hogy újrahasznosítsd vagy újratöltsd őket.

Keress helyi műhelyeket, ahol megtanulhatod saját fürdőszobai termékeid elkészítését, vagy böngészd az interneten található oktatóanyagokat, köztük a Plastic Free July YouTube-csatornát.

Fontold meg a fogkeféd cseréjét bambusz változatra vagy cserélhető fejjel rendelkező modellre. A cserélhető rozsdamentes acél pengékkel ellátott biztonsági borotvára való váltás nem csak megszünteti a műanyagot, de lehetővé teszi a pengék újrahasznosítását is.

A hatás

Csökkentsük a műanyaghulladékot és a keletkezésük során felhasznált természeti erőforrásokat.

Védjük meg természetes környezetünket a műanyaghulladék káros hatásaitól, amelyek évekig vagy akár évszázadokig is megmaradhatnak a környezetben.

Tegyünk a vadon élő állatok védelméért, akik könnyen összetéveszthetik a műanyagot élelmiszerrel.