12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Élvezd a kávédat fenntartható módon

Major Dániel
2023.07.02 11:31
Élvezd a kávédat fenntartható módon

Élvezd a kávédat fenntartható módon

 

Az eldobható kávéscsészék problémája talán sokunkat foglalkoztatja. Tudjuk, hogy egyszer használatos csészék milliárdjai kerülnek minden nap a szemétbe, és ez komoly környezeti hatásokkal jár. De mi lenne, ha elárulnánk neked néhány egyszerű és kreatív tippet arra, hogyan élhetsz műanyagmentesen, amikor kávézol? Hadd mutassak meg néhány lehetőséget!

 

Először is, kezdd otthonról.

Újrafelhasználható csészével indíthatod a napodat. Ez lehet üvegből, kerámiából vagy akár szigetelt rozsdamentes acélból készült utazópohár is. Ami a legjobb, az az, hogy már a most meglévő poharadat is használhatod erre a célra. Ha mindig kéznél tartasz egy újrafelhasználható poharat, autóban, táskában vagy az íróasztalnál, mindig készen állsz, ha támad a kávévágy.

 

Ha szívesen kávézol a helyi kávézóban, kérdezd meg, hogy van-e valamilyen csészecsere programjuk vagy esetleg "bögrekönyvtáruk". Egyre több kávézó kezdeményez ilyen programokat, ahol a kávérajongók kölcsönözhetnek vagy akár cserélhetnek egy csészét. Ez nem csak fenntartható, de szociális élményt is nyújt, hiszen találkozhatsz új emberekkel és bekapcsolódhatsz a közösség életébe.

 

Az elkövetkező hetekben, fontold meg, hogy bátorítsd a családodat és barátaidat egy újrafelhasználható pohár ajándékozásával. Ez egy remek módja annak, hogy inspiráljuk őket az eldobható csészék használatának csökkentésére, miközben személyre szabott ajándékot adunk nekik.

 

Rozsdamentes acél kávéspohár egy lány kezében 

 

De nem csak az egyéni erőfeszítések számítanak. Ha szeretnél nagyobb hatást elérni, érdemes lehet közösségi csoportokat vagy munkahelyeket is bevonni az ügybe. Tehetsz azért, hogy bögrekönyvtárat hozz létre, vagy kutass olyan helyi kávézók után, akik csereprogramokat működtetnek. Így közösen tehetünk azért, hogy műanyagmentesebb jövőt teremtsünk.

 

"A változás olyan egyszerű, mint a szokásos eldobható kávéscsészét egy környezetbarát változatra cserélni, saját, újrafelhasználható zacskót hozni élelmiszerek beszerzéséhez, vagy akár szappanra váltani a palackozott mosószerek helyett."

Rebecca Prince-Ruiz

 

Tehát, kedves olvasók, kezdjük el az eldobható kávéscsészék használatának csökkentését! Válasszunk újrafelhasználható poharakat, támogassuk a kávézókat fenntartható kezdeményezéseikben, és ösztönözzük másokat is, hogy csatlakozzanak hozzánk.

 

Köszönjük, hogy ma is velem tartottál, és ne feledd, hogy folytatni fogjuk az izgalmas és fenntartható ötletek megosztását a Műanyagmentes Július kihívás keretében. Figyeld a következő bejegyzéseket, és válj részese annak az inspiráló közösségnek, amely azért dolgozik, hogy a világunk szebb és fenntarthatóbb legyen.

 

Legyen szép napod!