12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Munkatársak Bevonása a Műanyagmentes Július Kihívásba

Major Dániel
2023.07.21 08:23
Munkatársak Bevonása a Műanyagmentes Július Kihívásba

Munkatársak Bevonása a Műanyagmentes Július Kihívásba

A munkahelyeden lehetőséged van arra, hogy szélesítsd a hatásodat és ösztönözd azokat az embereket, akikkel együtt dolgozol, hogy csatlakozzanak hozzád a egyszer használatos műanyagok elutasításában a Műanyagmentes Július kihívással. Együtt dolgozhattok azon, hogy pozitív változást hozzatok létre!

munkatársak összefognak

Hogyan vonhatod be kollégáidat?

A munkahelyed lehet egy kiváló hely az emberek bevonására a Műanyagmentes Július kihívásba. Azok az emberek, akikkel nap mint nap találkozol, hamar válhatnak a csapattársaiddá. És könnyedén mozdíthatnak előre a nehéz időkben. Milyen jobb kihívás lenne, mint a műanyag szennyezés csökkentése?

A legjobb és legegyszerűbb módszer hogy bevond őket a kihívásba, hogy mesélsz róla. Nem kell mindenkinek küldened egy közös e-mailt; kezdd el apránként, néhány kollégával, és figyeld, ahogy a kezdeményezés fokozatosan terjed.

Sok munkahely egy műanyagmentes reggelit vagy sütiversenyt tart, hogy felhívja a figyelmet és elindítsa a beszélgetést a műanyag szennyezésről. Az étel fantasztikus módja annak, hogy egy közösséget összehozzon, és segít beindítani a folyamatot.

 

Pozitív hangvételű beszélgetések és a megoldásokra összpontosítás

Amikor a műanyag szennyezésről beszéltek, tartsd meg a pozitív hangvételt és összpontosítsatok a megoldásokra, ne a problémákra. Az emberek sokkal szívesebben csatlakoznak, ha úgy érzik, hogy az egész folyamat inspiráló és pozitív irányba halad. 

 

A következő lépések a műanyagmentes munkahely felé

Amint néhány kolléga csatlakozik a kezdeményezéshez, felhasználhatjátok ezt az impulzust, hogy további embereket vonjatok be. Mutass nekik "könnyű megoldásokat", amelyeket beépíthetnek mindennapi rutinjukba, például a saját kávés poharuk behozása reggelente vagy az ebédjüket újrahasznosítható edényekben szállítani műanyag fólia helyett.

Vegyétek fel a kapcsolatot a helyi nonprofit szervezetekkel, akik foglalkoznak a műanyag szennyezés témájával, és hívjátok meg őket, hogy osszák meg a történetüket a munkahelyen. Ez inspiráló és érdekes lehetőség a probléma és a megoldások megismerésére.

A "Hozz és Próbálj" DIY műhelyek is szórakoztatóak lehetnek. Tarts egy ilyen eseményt, ahol megmutathatod kollégáidnak, hogyan készíthetnek viaszbevonatot, szappant, fogkrémet, dezodort, stb., inspirálhatja őket arra, hogy kevesebbet vásároljanak, és inkább saját maguk készítsék el a szükséges termékeket.

 

A hatás

Sok kollégád otthonra is viszi az újonnan elsajátított készségeket, és ösztönözhetik barátokat és családtagokat is. És így fog egyre jobban elterjedni a műanyagmentes életmódhoz való csatlakozás. Kis lépésekkel.