12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Friss kenyér, Nulla műanyag: A Pékségben való Vásárlás Titka

Major Dániel
2023.07.07 20:36
Friss kenyér, Nulla műanyag: A Pékségben való Vásárlás Titka

Friss kenyér, Nulla műanyag: A Pékségben való Vásárlás Titka

Ezt talán te sem gondoltad volna, de a pékségekben nem csak finom illatú kenyér található, hanem néha túl sok műanyag is. De ne aggódj, van egy trükk, amivel elkerülheted az egyszer használatos csomagolást és közben még néhány mosolyt is kicsalhatsz az eladók arcára.

 

Elutasításra fel!

A legelső dolog, amit megtehetsz, hogy határozottan elutasítod az előre csomagolt kenyeret, zsemlét és pékárukat. Fogd magad és mondd: "Kedves eladó, sajnos nem szeretnék műanyagba csomagolt pékárut. Inkább vennék frissen sült cipót, ami nincs körbebugyolálva." Figyeld csak, ahogy az eladó szemei felragyognak az újszerű kéréstől!

Kenyeres kalandok

A következő lépés az újrafelhasználható tárolóedények és zacskók bevetése. Ha elég ügyes vagy, hogy mindig magaddal hordozz egy kenyérzacskót vagy tárolóedényt, akkor könnyedén elkerülheted az egyszer használatos műanyag csomagolást. Aztán csak annyi a dolgod, hogy belecsomagolod a frissen sült kenyeret vagy zsemlét, és boldogan indulhatsz haza.

Ha netán otthon felejtetted az újrafelhasználható tárolókat, ne csüggedj! Kérj bátran papírzacskót, amit később újrahasznosíthatsz vagy komposztálhatsz. Sőt, ha van egy kis kalandvágyad, még a kukacfarmon is megetetheted a papírzacskót a kedvenc kukacaiddal. Ilyen különleges hobbyja biztosan nem sok embernek van:)

Pékségi forradalom

Az újrafelhasználható tárolóedények és zacskók használata nem csak a saját kis pékségi kalandjaidat teszi különlegessé, de másokat is inspirálhat az egyszer használatos műanyag elkerülésére. Néha csak egy beszélgetésre van szükség a pékségben, vagy egy apró mosolyra, hogy ráébressz másokat is az egyszer használatos műanyag hagyományaink felülvizsgálatára.

Hogy mi az eredménye az egyszer használatos műanyagok csökkentésének?

Úgy vélem, fantasztikus hatása van. Nem csak értékes erőforrásokat takarítasz meg, de segítesz abban, hogy a műanyagok ne jussanak az óceánokba és a szemétlerakókba, ahol apró mikroműanyagokká bomlanak. És ami talán a legfontosabb, megóvod azokat az állatokat, akik összetévesztik a műanyagot az étellel, vagy belegabalyodnak és legrosszabb esetben meg is fulladnak tőle.

Összességében, a pékségben való vásárlás kalandossá tehető a műanyagmentes döntésekkel. Így támogathatod a fenntarthatóságot és közben finom pékárukban is részesülhetsz. Hagyd, hogy a friss kenyér illata vezessen, miközben büszkén tartod a saját újrafelhasználható kenyérzacskódat vagy tárolóedényedet.

Ha tetszett ez a blogbejegyzés és szeretnél még több hasznos tippet és ötletet kapni, iratkozz fel a hírlevelünkre! Ígérjük, hogy továbbra is fenntartható és szórakoztató tartalommal fogunk jelentkezni, hogy együtt tegyük a világot műanyagmentessé.

Maradj frissen és műanyagmentesen!