12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Újrahasznosítás az eseményeken

Major Dániel
2023.07.26 10:35
Újrahasznosítás az eseményeken

Újabb lépés a műanyagmentes kihívásban: Reusables az eseményeken

Tudd meg, hogyan csökkentheted jelentősen a hulladékot a következő rendezvényeden, és előmozdíthatod a fenntarthatóbb gyakorlatokat a hasznosítható tárgyak felajánlásával.

rendezvényen szereplő emberek sokasága

 

Mi a teendőd?

Dönts úgy, hogy a következő rendezvényeden hasznosítható tárgyakat ajánlasz fel a résztvevőknek.

 

Hogyan valósíthatod meg?

Egy kis tervezéssel és kreativitással könnyedén varázsolhatsz műanyagmentes rendezvényt. Egy csapat segítsége jól jöhet, így könnyebben megoszthatjátok az ötleteket, leküzdhetitek a kihívásokat és együtt ünnepelhettek a sikerek felett.

Az első lépés egy olyan listát összeállítani, amely tartalmazza az eseményen várhatóan használt egyszer használatos műanyagokat. Ide tartozhatnak a műanyag vizespalackok, tányérok, poharak és evőeszközök is. Érdemes ezt a listát megőrizni, hogy később lemérhessük a haladásunkat.

Sok rendezvény kezd kis lépésekkel, egy olyan egyszer használatos műanyag tárgy kiválasztásával, amely helyettesíthető hasznosíthatóval. Gyakran a víz az ideális kiindulópont. Fontos megfontolni, hogyan juthatnak hozzá az emberek a vízhez és milyen eszközt használhatnak a folyadék elfogyasztásához.

Lehet bérelni vízszűrő állomásokat vagy olyan beszállítókat találni, akik nagy újratölthető vizespalackokat kínálnak (az internet segít a környéken lévő lehetőségek megtalálásában). Hasznosított poharakat biztosítani és mosatni, vagy újrahasználható palackokat árulni egyaránt kényelmes megoldást nyújt a rendezvényen.

Ha az egyetlen megoldás az, hogy mindenki hozza saját újrahasználható palackját vagy bögréjét, akkor előre tájékoztass erről mindenkit a rendezvény előtt. 

 

A következő lépések megtétele

Miután sikeresen lecserélted az egyik elemet a listádon, folytathatod a többi tárgy és az újrahasználható alternatívák keresését. Érdemes megfontolni egy palackkölcsönző megoldást. 

Egyre több vállalkozás kölcsönözhet neked evőeszközöket, tányérokat és poharakat az eseményedre, majd visszaveszi és megtisztítja azokat a rendezvény után. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kevesebb hulladékot termeljünk minimális erőfeszítéssel.

A hatás

Az újrahasználható rendszerekre való áttérés nagyszerű módszer a következő rendezvényeden a műanyag csomagolás csökkentésére. Ez csökkenti a nyomást a hulladékfeldolgozási rendszereken és pénzt takarít meg a takarítás költségein.

A fenntartható magatartás modellezése másoknak megmutathatja, hogy milyen könnyű hatást gyakorolni, és segít elterjeszteni az üzenetet, hogy "válasszuk a visszautasítást".

Ha szeretnéd folytatni a műanyagmentes kihívást és további praktikus tanácsokat kapni, iratkozz fel hírlevelünkre. ????????