12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Óceánok napja 2021

24bottles
24bottles
2021.06.06 21:09
Óceánok napja 2021

A fenntartható olasz márka és a történelmi nonprofit szervezet egy különleges kollekcióval egyesíti erőit a tengeri teknősök védelmének  érdekében.

Oceans Day: A szebb jövő


Az óceánok világnapjára szánt palackok megtervezése nagyon szívből jövő pillanat a 24Bottles számára. Valójában a márka azért született, hogy csökkentse az eldobható műanyag palackok bolygónkra gyakorolt ​​hatását .
A műanyag adja a tengeri hulladék 95% -át. Évente több millió tonna műanyag kerül az óceánokba, ami veszélyt jelent a tengeri ökoszisztémára, károsítja a biodiverzitást és több faj fennmaradását is veszélyezteti.

A 2021-es óceánok világnapjának megünneplésére a 24Bottles támogatja az olasz Sea Shepherd Italy-t, amely mindig is elkötelezte magát ezen ökoszisztéma és az abban élő életformák védelme mellett.
A Jairo Med projekt révén a Sea Shepherd aktívan örzi és védi a tengeri teknősöket a Földközi-tengeren, különös tekintettel a veszélyeztetett Caretta Caretta fajokra. Ezeket az állatokat erősen érinti az ökoszisztémájukra gyakorolt ​​antropogén hatás. Közülük sokan lenyelik a műanyagot, vagy csapdába esnek a halászhálókban. Sőt, a tojásrakást veszélyezteti az emberek jelenléte a strandokon.
A Jairo Med projektben a Sea Shepherd önkéntesei az olasz partokon járőröznek a nyári hónapokban hogy megkeresse és őrizze a teknősfészkeket , védve a tojásokat kikelésükig. A járőrök a hideg hónapokban is folytatják, a tengerparton küzdő teknősök felkutatását.