12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Milyen palackot vegyek

Major Dániel
2021.06.17 23:50
Milyen palackot vegyek

Milyen kulacs a legjobb a számodra?

Az ivóvíz az egyik legfontosabb dolog, amiből sajnos a legtöbb ember nem fogyaszt eleget. A legtöbb tanulmány azt mutatja, hogy az emberek nem isznak meg 2-3 litert egy nap, sokan inkább üdítőt vagy más cukros italt fogyasztanak.

 

Ez azt jelenti, hogy sok embert folyamatosan a kiszáradás veszélye fenyeget. Tehát, ha elkötelezted magad az ivóvíz mellett, akkor gratulálok. Ez a helyes dolog az egészséged érdekében.

 

Végül azonban felmerül egy másik kérdés. Mivel a legtöbben mindig úton vagyunk, valószínűleg vizes palackokat használsz te is a napi folyadék bevitelhez. De egy egyszerű internetes keresés mindenféle félelmetes dolgot felhoz a vizes palackokkal és azzal kapcsolatban, hogyan károsíthatják egészségét.

 

Tehát kérdésessé válik: melyik kulacs a megfelelő neked és gyermeked számára?

 

A Legjobb vizes palackok: Vedd figyelembe az alábbi választási lehetőségeket:

Műanyag, alumínium, üveg és rozsdamentes acél. nézzük őket meg közelebbről.

 

Műanyag vizes palackok

Ez az, amiből a legtöbb ember iszik, és ez okozza a legtöbb problémát. Az elmúlt években figyelmeztették az embereket a biszfenol A (BPA néven ismert) vegyi anyagra. Ez a vegyi anyag potenciálisan kioldódhat az palackból a folyadékba, és hatással lehet az egészségedre, mert utánozza az ösztrogén hormon viselkedését. Egyes gyártók azt mondják, hogy eltávolítják a BPA-t a palackjaikból, de azért nehéz biztosan tudni, melyik palackban nem található és biztosan nem tartalmazzák-e a vegyszert.

 

Meg kell azonban jegyezni, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal biztonságosnak tartja a műanyag palackokat. A műanyag palackgyártók azt is elmondták, hogy lépéseket tesznek annak biztosítására, hogy ezek a palackok biztonságosak legyenek a vízfogyasztás szempontjából.

 

Alumínium

Egyes alumínium palackok belső bevonattal vannak ellátva, amelyek BPA-t is tartalmazhatnak. Tehát, ha alumínium palackot szeretnél, próbálj béléssel ellátottat találni. Ezen kívül a nagy mennyiségű alumínium bizonyos egészségügyi kockázatokat jelenthet, amelyeket figyelembe kell venni.

 

Rozsdamentes acél

Az acél semmilyen vegyszert nem mos ki a vízbe, és biztonságosnak tekintik. A rozsdamentes acél palackok népszerűsége odáig fejlődött, hogy számos élelmiszerboltban kaphatók. A 24bottles és a Carl Oscar rozsdamentes palackjai nem tartalmaznak belső bevonatot, így teljesen biztonságosak a kioldódással szemben.

 

Üveg

Úgy tűnik, hogy az előző generációnak igaza volt! Az üveg tökéletesen biztonságos a vízfogyasztáshoz. Most gumi vagy szilikon burkolatokkal vannak ellátva, amelyek megakadályozzák, hogy könnyedén eltörjenek, ha leesnek vagy kemény felülethez csapódnak, így komoly alternatívát jelentenek más típusú kulacsokkal szemben.

 

Gondolj a Csap-ra

Az Országos Erőforrásvédelmi Tanács felhívja a figyelmet arra, hogy a palackozott víznek nem kell minden olyan biztonsági eljárást elvégeznie, amelyen az önkormányzati csapvíz megy keresztül. Például a csapvizet havonta 100-szor ellenőrzik a coliform baktériumok szempontjából, míg a palackozott vizeket általában hetente egyszer.

 

Fontos tudni, hogy az előírások nem követelik meg, hogy a palackozott víz biztonságosabb legyen, mint a csapvíz, annak ellenére, hogy a palackozott vizet tisztábbnak mondják.

 

Tehát ezt az alternatívát figyelembe kell venni, a szűrt csap vizet. Használj rozsdamentes acélból vagy üvegből készült vizes palackokat, hogy feltöltsd és magaddal vidd bárhová is mész.

Nézz körül palackjaink között. 

 

 forrás:http://www.isustainableearth.com/