12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

5 + 1 tipp a mindennapi élet zöldebbé tételéhez

24bottles
24bottles
2021.06.13 17:08
5 + 1 tipp a mindennapi élet zöldebbé tételéhez

5 + 1 tipp a mindennapi élet zöldebbé tételéhez

Tippek a mindennapi élet zöldebbé tételéhez

A város élete kemény és pörgős. Gyakran olyan dolgokra késztet, amelyeket nem igazán akarunk, csak az azonnali kényelem kedvéért, ami végül rosszat jelent neked és azoknak, akik körülvesznek.
Napjainkban a fenntarthatatlan szokások és az eldobható cikkek fogyasztása olyan mélyen beágyazódott a mindennapi életünkbe, hogy legtöbbször nem is figyelünk az általuk okozott jövőbeni kockázatra. Ezért gondolkodnunk kell vásárlás előtt, és esetleg változtatnunk kell néhány egyszerű napi szokáson, hogy csökkentsük általános környezetre gyakorolt hatásunkat. Ünnepeljük minden nap a Föld napját!

 

 

1 - „Nincs (műanyag) szívószál, kérem!”  - Amikor megrendeled italaidat, udvariasan kérd meg a csapost vagy a pincért, hogy ne tegyen bele műanyag szívószálat. Alternatív megoldásként használhatod saját papír, üveg, bambusz vagy rozsdamentes acél szívószáladat is. Biztassd barátaidat és családodat ugyanerre, és indítsd el saját szívószál forradalmad!


2 - Fogyassz helyi és szezonális ételeket.  - A helyi dolgok elfogyasztása segít csökkenteni az üzemanyag és az energia mennyiségét, amely szükséges ahhoz, hogy az élelmiszer a szántóföldről a hűtőszekrénybe kerüljün. Ez egyben csodálatos lehetőség a környékbeli helyi gazdaságok támogatására. És annak ellenére, hogy nagyon jó novemberben epret fogyasztani, és júliusban narancslét inni, próbálj az évszaknak megfelelő gyümölcsöt és zöldséget enni: ez jelentősen csökkenti a hűtés költségeit (és ízük ezerszer gazdagabb lesz)!


3 - Használj újra vásárló táskát!  - Minden vásárláskor vidd magaddal a saját táskádat, szatyrodat. Fontold meg a természetes anyagokból, például pamutból vagy vászonból készült, újrafelhasználható táskák használatát, és ne felejts el, ha lehetséges, ömlesztve vásárolni a csomagolás csökkentése érdekében.

 

4 - Vonattal, autóval vagy repülővel?  - Jelentős változás elérésének egyik legegyszerűbb módja a vonattal való utazás. Megteheted, hogy kevesebb de hosszabb vakációt tervezz, olyan helyekre amely messze van, és gyakoribb utazásokat szervezz otthonodhoz közelebb. Jó szokás a tömegközlekedés használata is a vezetés helyett, vagy a telekocsi megszervezése: egy autó kevesebb benzint fog fogyasztani, mint kettő vagy három. Természetesen a legjobb környezetbarát mód kerékpárral vagy gyalogosan közlekedni!

 

5,1 - Otthoni tippek.  - Hacsak nem használod őket, az elektromos eszközöket és a töltőket húzd ki a konnektorból. Kapcsold ki a tápfeszültség-csatlakozókat is, mert minden elektronika áramot szív, amikor csatlakozik, még akkor is, ha kikapcsolt állapotban vannak. Próbáld meg kicserélni az izzólámpákat kompakt fénycsövekre vagy LED-ekre. Nem csak kevesebb energiát fogyasztanak a LED-es izzók 80% -kal, mint a hagyományos izzólámpák, hanem hosszabb ideig is működnek. Így elkerülheted a stresszt, ha minden második hónapban új izzókat kell vásárolnod. És az áram számlád is sokkal kedvezőbb lesz.


5,2 - Néhány irodai tipp is.  - Az irodából való kilépés előtt húzza ki az összes tápfeszültséget az aljzatból, és e-mail nyomtatása előtt gondold át, hogy valóban szükséged van-e minderre nyomtatott példányban. Ha mégis megteszed, és ez nem valami hivatalos dokumentum, fontold meg néhány már kinyomtatott papír újrafelhasználását, vagy nyomtasd ki kétoldalasan.

 

6 - Csökkentsd a palackozott víz és más csomagolt italok fogyasztását.  - Az újratölthető palack használatával nemcsak az egyszer használatos műanyagfogyasztást lehet világszerte csökkenteni, hanem a műanyag és a fosszilis üzemanyag iránti keresletet is.
A műanyag palackok ellentmondások a-tekintetben: egyrészt tartósan építettek, másrészt egyetlen felhasználásra készültek. Hogy lehet ez? Számos oldalon írtak arról, hogy mennyire egészségtelen a műanyag palack újrafelhasználása, és még sok másról a műanyag szennyezés és az éghajlatváltozás okozta károkról. Tehát miért nem váltjuk át rossz szokásainkat jó szokásokra?
Világszerte percenként 1 millió műanyag palackot értékesítenek, és ebből a megdöbbentő mennyiségből csak kis százalékot fognak újrahasznosítani. Millió percenként csaknem 20000 palackot jelent. Ennek 90% -a hulladéklerakókba vagy rosszabb esetben az óceánba kerül.