12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Te vagy a tökéletes vásárló?

Major Dániel
2023.06.05 15:02
Te vagy a tökéletes vásárló?

A tökéletes vásárló. Te vagy az?

 

Termék fejlesztés és értékesítés szempontjából egy álom lenne megtalálni azt a tökéletes ügyfél profilt, melynek segítségével a legtöbb terméket lehet értékesíteni. De ez koránt sincs így.

 

Még egy egyszerűnek tűnő termék esetében, mint egy kulacs, is számos tényezőt kell figyelembe venni. És nem csak egyszer. Ahány ember annyi féle elvárás, annyi féle probléma és annyi féle megoldás szükségeltetik. Az egyszerűség kedvéért vizsgáljunk meg most 4 különböző élethelyzetben lévő embert.

 

András, az aktív sportoló:

András nagy sportrajongó, és a kulacsát mindig magával viszi edzéseire és kültéri tevékenységeire. Fontos számára, hogy a kulacs megbízhatóan tartsa az italt, és ne kelljen aggódnia a szivárgás miatt. Emellett praktikus kialakítást és könnyű kezelhetőséget vár el a terméktől, hogy az ne akadályozza őt a sportolás közben.

 

Az aktív sportoló adnrás nyújtás közben

Eszter, az aktív életmód rajongója:

Eszter egy fitness edző, aki mindennap aktívan mozog és odafigyel az egészséges életmódra. Az ő számára fontos, hogy a kulacs stílusos és divatos legyen, és tükrözze egyedi stílusát. Emellett a kényelem és praktikum is kiemelt szempont számára, hiszen gyakran utazik és viszi magával a kulacsot az edzésekre.

Eszter a fitness edző edzés közben

 

Anna, a multitasking édesanya:

Anna két gyermekes édesanya, aki mindig mozgásban van a mindennapi teendőkkel. Számára fontos, hogy a kulacs gyermekbarát kialakítással rendelkezzen, hogy a gyermekei is könnyedén tudják használni. Emellett a tartósság és könnyű tisztíthatóság is fontos szempont, hogy hosszú távon használhassa a kulacsot a mindennapi rutin során.

Anya két gyerekkel kirándulás közben

Péter, a diák:

Péter egy egyetemi hallgató, aki aktívan részt vesz az egyetemi életben és tanulmányainak ellátásában. A számára fontos, hogy mindig megfelelően hidratált maradjon a tanulás közben, de előfordulhat, hogy nincs mindig könnyen elérhető vízforrás a közelben. Számára a kulacs kompakt méretű és könnyen hordozható, elfér a táskájában és mindig kéznél van.

 Egy tanuló a laptopjával

Összegezzük gyorsan, hogy ők négyen milyen elvárásokkal érkeztek:

 • -szivárgásmentes
 • -praktikus kialakítás
 • -könnyű kezelhetőség
 • -stílusos és divatos
 • -egyedi
 • -kényelem
 • -gyermekbarát
 • -tartós
 • -könnyű tisztíthatóság
 • -kompakt méret
 • -hordozhatóság

 

11 féle elvárás aminek, egy kulacsnak meg kell felelnie. Van ilyen vizespalack ami mindezeket tudja?

Megsúgom, van. És még csak nem is kell csilliárdokat kifizetni érte.

 

Szivárgásmentes

Talán az egyik legfontosabb elvárás egy palack esetében, hogy ne szivárogjon. nincs annál idegesítőbb, mint amikor a folyadék a táskánkban landol, vagy a kocsi ülésén. A legtöbb gyártó szívárgásmentesnek kiálltja ki a termékét. De sajnos azt kell mondjam, hogy a valóságban nagyon kevés palack képes tényleg cseppmentesen megtartani a bele töltött innivalót. Ha lehetőségünk van, még az üzletben töltsük meg vízzel és nézzük meg, hogy valóban biztosan zár.

Amennyiben webáruházon keresztül vásárolunk, úgy a kézhezvételt követően azonnal próbáljuk ki a palackot. Ha szivárog, jelezzük a webáruháznak és kérjünk cserét vagy válasszunk másik palackot. Különösen akkor, ha szivárgásmentesként hirdették. Előfordulhat, hogy csak a szilikon tömítés ereszt, de sok termék esetében még tömítés sem található a kupakban. Ez jellemzően a műanyag palackok esetében fordul elő.

 szivárgás mentes gyerekkulacs fejjel lefelé fordítva

Praktikus kialakítás

A praktikus kialakítás kicsit olyan, mint a dizájn. Nem mindenkinek ugyanaz a praktikus. De általánosságban elmondható, hogy a palacknak a kialakítása akkor jó, ha kényelmesen a kézbe illik. Nem túl nehéz és nem csúszik. Különösen fontos ez, amikor túrázunk vagy edzünk. A gyerekkulacsok esetében a legfontosabb a megfelelő kialakítás. Hiszen az ő kezük sokkal kisebb, nem is biztos, hogy ugyanolyan ügyesen tudják kezelni az üveg kulacsokat, vagy az egy ujjal is nyitható kupakokat.

 Praktikus fém és tritán kulacsok egy tengerparton

Könnyű kezelhetőség

Fontos, hogy a kupak nyitása zárása könnyű, viszonylag kevés mozdulattal megoldható legyen. Egy tekerős kupak esetében ez azt jelenti, hogy 1-1,5 fordulattal le tudjuk tekerni. A sport kupakoknál pedig egy ujjal könnyedén ki tudjuk pattintani a szívószálas részt (opcionális). Néhány kupak zárja annyira erős, hogy nem kényelmes használni, vagy épp a folyamatos használat miatt kopik el túl gyorsan.

 

Kompakt méret

A palack szájának mérete a tisztítás és a betöltés miatt érdekes. Minél szélesebb, annál könnyebben tudjuk feltölteni a kulacsunkat jéggel vagy gyümölcsökkel. De tölthetünk bele akár levest is télen. Használat után pedig a tisztítás és öblítés miatt fontos, hogy jól hozzáférjünk.

Érdemes olyan kulacsot választanunk, amelynek a kupakja a legjobban megfelel az elvárásainknak. Ha tehetjük, válasszunk olyan márkát, ahol többféle kupakot kapunk egy vizespalackhoz. Egy letekerhető és egy ujjal nyitható sport kupakot egyszerre. Így megspóroljuk azt, hogy többféle kulacsot kelljen megvásárolnunk.

 

Stílusos és divatos

Szerencsére a kulacsok már nem azok a termékek, amiket kizárólag túrázóknak készülnek. A legtöbb gyártó már számos dizájnt kínál. Mindenhol megtalálhatók az egyszínű, festett felületű termoszok és kulacsok. Bár mindenkinek tetszenek a színesebb, merészebb dizájnok mégis ezek fogynak a legjobban. Ettől függetlenül a színes, vagány, merész, művészi, 3D, vagy pixeles képekkel ellátott palackok között is óriási a választék. Tényleg csak a képzelet és az éppen aktuális trendek szabnak határt.

Könnyedén tudunk a napi outfittünknek, hangulatunknak megfelelő palackot választani. Akár a hét minden napjára különbözőt. Legyen az egy Vincent van Gogh kép, vagy egy Swarovski kövekkel kirakott teljes palack.

stílusos kulacsok egy ruházati üzletben 

 

Egyedi

Legyél egyedi, tűnj ki a tömegből. Ha nem elégedtél meg egy extra dekorral, tedd még egyedibbé a palackodat extra felirattal, vagy kiegészítővel. gravíroztasd az alját, a kupakot vagy a teljes palack felületét. Vásárolj hozzá, fenntartható alapanyagokból készült tartót, csuklópántot vagy akasztót.

Bolondítsd meg egy másmilyen színű kupakkal. Matricázd fel és garantáltan nem fogod összekeverni senki máséval. Sok weboldalon, üzletben vásárolt kulacshoz kínálnak egyedi gravírozási lehetőséget sőt, a céges ajándékok egyik sztárja az egyedi felirattal ellátott vizespalack. ha ilyenben gondolkozol érdemes a gravírozást választani, mert viszonylag kis darabszámtól már költséghatékonyan megoldható. Míg a palack teljes felületét beborító festés, vagy mártás már jóval drágább. És sokkal nagyobb mennyiséget is kell rendelned belőle.

egyedi gravírozással ellátott kulacs egy férfi kezében 

Kényelem

Számomra  a kényelem azt jelenti, hogy könnyen tudom nyitni-zárni, hordozni, tisztítani és kompakt az autóban. De ez mindenkinél mást jelenthet. Szeretem, ha egy palack nem túl nehéz. Hangtalanul záródik, könnyen szétszedhető és tisztán tartható. És férjen bele az autó pohártartójába.

 

Gyermekbarát

Szülőként nagyon fontos, hogy a kulacs olyan anyagból készüljön, amely nem bocsájt ki káros anyagokat. Nem változtatja meg a folyadék színét és ízét. A palack szája legyen lekerekítve, ne okozzon sérülést a gyermek száján. Nincs rosszabb, mint egy nem megfelelően eldolgozott/kialakított szájnyílás vagy egy sorjás műanyag kupak. Legyen könnyen és egyszerűen használható még egy óvodás számára is. Legyen benne szilikon tömítés és szelep, hogyha a gyermek kinyitva dobja arrébb a kocsiban, akkor se ömöljön ki az egész folyadék azonnal. Ha szívószálas, akkor az úgy legyen kialakítva, hogy az utolsó cseppet is ki tudja inni belőle a kölök.

 gyerekek egymás mellett ülve, kulacsot bontanak

Tartós

Ez alap. Legyen tartós, különösen akkor, ha több ezer forintba került. Bosszantó, ha már az első pár használat után elromlik a záró mechanika, vagy épp leválik a talpa. Ha üveg, akkor legyen legalább boroszilikát, amely jól tűri a hőingadozást. A műanyag esetében a Tritánra szavazok, míg fém kulacsoknál a rozsdamentes acélt preferálom. Ezek közül talán az acél az, amely tényleg bírja évekig. Az üveg törik, a műanyag karcolódik és mattul. És ha már karcolódik, akkor nem vagyok biztos a benne, hogy a kioldódás határérték alatt marad. Az acél maximum behorpad, de a funkcióját ellátja sokáig.

 

Könnyű tisztíthatóság

Fontos, hogy a palack könnyen és alaposan tisztítható legyen. A nehezen hozzáférhető helyek ugyanis melegágya a feketepenész kialakulásának. Ami többek között légúti betegségeket is okozhat. A palack teste egy dolog, oda valahogy csak bejutunk egy vékony kefével vagy lánc, esetleg golyós tisztítás segítségével. Viszont a kupak és a szívórész az, ami kiemelten problémás lehet. A sport kupakok felnyíló szívókája nehezen megközelíthető. Sok esetben nem is lehet kioperálni a kupakból. Így az alatta felgyülemlett piszok megragad. Ha a palack szívószálat is tartalmaz, akkor azokra is kiemelten ügyelni kell.

Sajnos nem elegendő csak bedobni a mosogatógépbe és várni a csodát. Még a mosogatógépben sem lesz igazán tiszta. Ezért célszerű olyan palackot, termoszt vásárolni ahol az alkotó részeket könnyen darabjaira lehet szedni. És utána, az elhasználódás során cserélni is tudjuk őket.

 

Kompakt méret

Férjen el mindenhol is. Viccet félretéve. Mindenkinek más a kompakt méret. Egy tanulónak, aki tömegközlekedéssel jár, nyilván fontos a súly és hogy a táskába beleférjen. Az autóval ingázóknak a pohártartó a szűk keresztmetszet. Vagy épp a kerékpár kulacstartója. Ebben a tekintetben bőségesen el vagyunk látva, hiszen a pár decitől a több literig mindenféle űrméret megtalálható. Ahogyan vásárolhatunk hengeres, szögletes vagy akár lapos, farzsebben elférő palackot is.

Talán csak az lehet bosszantó, ha megtaláljuk a kedvenc márkánkat és dizájnunkat, de a szükséges méret nem elérhető. Hiszen nincs minden márkának minden mérete.

 

Hordozhatóság

Itt inkább a hozzáadott extra kiegészítők vagy épp a kupak kialakítása oldja meg a problémát. A legtöbb kulacs kupak kialakítása már önmagában úgy van kialakítva, hogy bele lehessen kapaszkodni. Vagy ha nem akkor karabínerrel, vagy más szilikon kiegészítővel tudjuk cipelni. A merészebbek komoly, vállra akasztható hordtáskákba is gyömöszölhetik kedvenc palackjukat.

Ezek a kiegészítők is komoly érvek lehetnek egyik vagy másik palack megvásárlásakor. Nézzünk utána, mit adnak a palackhoz alapáron és mi az, amit utólag tudunk megvásárolni, ezzel kiegészítve kulacsunkat.  

Izmee kulacs hordozó pánttal 

Összegezve

A különböző gyártók és webáruházak bőségesen ellátnak minket kulacsokkal és termoszokkal. Az a lényeg, hogy gondoljuk át az igényeinket és annak megfelelően válasszuk ki a legjobb vizespalackot. Legyünk körültekintők, próbáljuk ki lehetőség szerint. És amennyiben interneten keresztül vásárolunk, éljünk a visszaküldés jogával, ha nem az ígértnek megfelelő terméket kapunk.

Egy kulacs pár ezer forinttól, több tizezerig terjedhet. Csak akkor fogjuk szeretni, ha a megfelelő palackot vásároljuk meg, és a lehető legjobb ár/érték arányt sikerül megcsípnünk.