12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Gyerekkulacsok: Rozsdamentes acél vs. Tritán

Major Dániel
2023.05.11 11:07
Gyerekkulacsok: Rozsdamentes acél vs. Tritán

Gyerekeknek szánt kulacsok: Rozsdamentes acél vs. Tritán

Ebben a cikkben összehasonlítjuk a két alapanyagból készült kulacsokat, és kiderítjük, melyik miért jobb a szülők és a gyermekek számára. 

Köztudott, hogy a gyerekeknek fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, különösen akkor, ha sportolnak vagy egyéb fizikai tevékenységet végeznek. Ennek megfelelően egy jó minőségű, csöpögésmentes kulacs lehet az egyik legfontosabb társuk. Azonban az, hogy milyen anyagból készült a kulacs, nagyon fontos szerepet játszik mind a szülők, mind a gyerekek számára. A két leggyakrabban használt anyag a rozsdamentes acél és a Tritán. 

tritán és rozsdamentes carl oscar palackok 

Ár:

Általánosságban elmondható, hogy a Tritán kulacsok ára alacsonyabb, mint a rozsdamentes acél kulacsoké. Azonban nem minden esetben van így, és vannak olyan rozsdamentes acél kulacsok, amelyek nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ha a költség az elsődleges szempont, akkor a Tritán kulacs talán egy picivel jobb választás.

 

Tartósság:

Mindkét anyagból készült kulacsok rendkívül tartósak és hosszú élettartammal rendelkeznek. A rozsdamentes acél kulacsok valószínűleg jobban bírják a strapát, és hosszabb távon ellenállóbbak az ütéseknek és karcolásoknak. A Tritán kulacsok rendkívül nehezen törnek, de ez nem jelenti azt, hogy törhetetlen lenne. Viszont rozsdamentes társaiknál jobban karcolódnak és ha magas hőmérsékletnek vannak kitéve, vagy az idő múlásával fakulni kezdhetnek.

Ha azonban a gyermekünk nem nagyon tud vigyázni a kulacsára, és inkább elhagyja vagy elejti, akkor a Tritán kulacs lehet a jobb választás, az árelőnye miatt.

 

 

Biztonság:

Biztonság szempontjából mindkét anyag rendkívül biztonságos, de érdemes megjegyezni, hogy az egészségügyi szabványok szerint a rozsdamentes acél egy nem reaktív anyag, ami azt jelenti, hogy nem szivárog ki semmilyen káros anyag a folyadékba. A tritán anyag is biztonságos, és mentes azoktól a káros anyagoktól, amiket néhány más műanyag tartalmazhat. Azonban a tritán anyagból készült kulacsok esetében érdemes figyelni arra, hogy azokat ne tegyük ki magas hőmérsékleteknek, mivel azok a kulacsok anyagát is károsíthatják. Ha azonban a kulacsot hideg italokhoz használjuk, akkor mindkét anyag biztonságos lehet.

 

Niclas és Annika a carl oscar termékek gyártója

Niclas és Annika Öhberg a Carl Oscar® termékek gyártója

Súly:

Súly szempontjából az gondolnánk, hogy a tritán kulacsok könnyebbek a rozsdamentes acél kulacsokhoz képest. De ez ma már nem így van. A Carl Oscar Tritan kulacsai 650ml űrtartalom mellett csupán 106g. Egy Ars Una 475ml kulacs 124g. Mindkét termék Tritánból készült. Most nézzük, milyen súlya van egy rozsdamentes acél kulacsnak: A 24Bottles kids gyerekeknek szánt 500ml-es szimplafalú palackja 117g, míg a Bboom 520ml szimplafalú palackjai 132g-ot nyomnak. Mondhatjuk, hogy nincs különbség a két alapanyag között, amíg a rozsdamentes palack nem hőtartós.

A hőtartós acél termoszok picivel nehezebbek, mint szimplafalú változataik. A Carl Oscar TempFlask 350ml űrtartalommal már 255g. A Bboom 520ml-es termosza pedig 260g.

Összességében elmondható, hogy mind a tritán mind az acél palackok könnyűek, azonban a duplafalú szigetelés némiképp megnöveli a súlyt. Ezért fontos eldönteni, hogy a hőtartás vagy a súly a nagyobb szempont.

Carl Oscar tritán palack egy gyermek kezében 

Tisztítás:

A tisztíthatóság szempontjából mindkét anyag könnyen tisztítható. A rozsdamentes acélból készült kulacsoknak általában sima felülete van, így könnyen eltávolíthatók a baktériumok és az egyéb szennyeződések. A tritán kulacsoknak is általában sima felületük van, és könnyen tisztíthatók. Mindkét alapanyagnál érdemes kerülni a maró hatású vegyszereket, a karcolást okozó súroló szereket és a magas hőmérsékleten üzemelő mosógatógépeket. Habár a legtöbb gyártó mosogatógép állónak jelöli termékét, mégis inkább a kézi mosogatást ajánljuk. Ez elősegíti a hőtartós kulacsok szigetelésének megóvását, és a külső dizájn sértetlenségét.

 

Összességében mind a rozsdamentes acélból, mind a tritánból készült kulacsoknak vannak előnyei és hátrányai. A választás során a szülőknek érdemes mérlegelni, hogy melyik szempont a legfontosabb számukra és a gyerekeik számára.

Ha rozsdamentes acélból készült kulacsra van szükséged, akkor érdemes megnézni az Elbon webáruház kínálatát. Ajánljuk a Carl Oscar TEMPFlask 350ml Rozsdamentes Acél kulacsokat, mely kiváló minőségű és csöpögésmentes kialakítása révén biztosítsa, hogy a gyerekek ruhája és táskája is száraz marad. A kulacs biztonságos és könnyen tisztítható, így a szülőknek sem kell aggódniuk.

 

Ha viszont Tritan anyagú kulacsra van szükséged, akkor érdemes megnézni a Carl Oscar Wisdom flask kulacsokat. Ez a kulacs különösen tartós és strapabíró, és tartósabb, mint a legtöbb műanyag kulacs a piacon. A csöpögésmentes kialakítás, a biztonságos és egészséges anyag és a könnyű tisztíthatóság szintén előnyei ezen kulacsoknak.

 carl oscar tritán kulacsok

Svéd Wisdom palackok tritánból 

 

Az Elbon webáruházban mindkét kulacs megtalálható, így választhatsz az igényeidnek és a gyermekednek legmegfelelőbb opciót. A széles kínálat és a gyors kiszállítás garantáltan pozitív élményt nyújt majd vásárlóknak. Ne habozz, rendelj ma egy kiváló minőségű kulacsot a gyermekednek az Elbon webáruház kínálatából!

 

Reméljük, hogy ez a cikk segített eligazodni a gyerekkulacsok világában, és hogy a fentebb említett előnyök és hátrányok alapján könnyebb lesz megtalálni a megfelelő kulacsot a te gyermekednek.