12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Útmutató a megfelelő kulacs kiválasztásához

Major Dániel
2024.05.13 11:50
Útmutató a megfelelő kulacs kiválasztásához

Útmutató a megfelelő kulacs kiválasztásához

 

Sziasztok, Kalandorok! Tudjuk, hogy egy hosszú túra vagy egy kemény edzés során nincs annál jobb, mint egy korty frissítő víz. De vajon tudjátok-e, hogy milyen kulacsot válasszatok, hogy mindig a legjobb társatok legyen? Az elbon.hu-nál azt szeretnénk, hogy ne csak hidratáltak maradjatok, hanem stílusosan és környezettudatosan is tegyétek ezt. Lássuk, mire érdemes figyelni, amikor kulacsot választotok!

 

 1. Anyagok és tartósság


  A kulacsok készülhetnek rozsdamentes acélból, BPA-mentes műanyagból, üvegből vagy akár szilikonból is. Az acélkulacsok ellenállnak a behorpadásnak és hosszú élettartamot ígérnek, valamint nem lépnek reakcióba a beléjük töltött lúgos vagy savas italokkal sem. Nyugodtan tárolhattok benne tejet, teát vagy szénsavas italokat. Arra figyeljetek, hogy a szénsavas ital beletöltésénél hagyjatok egy kis helyet, ne töltsétek teljesen teli.

  A műanyag változatok könnyűek és színesek. Ha tehetitek, válasszatok Tritánból készült műanyag palackot, mert a műanyagból készült palackok közül, a tudomány mai állása szerint, ez a legbiztonságosabb. A műanyag palack hátránya, hogy csúnyán tud öregedi. Idővel karcosodik és bemattul.

  Az üveg elegáns és íztelen. Ahogy a rozsdamentes acél, úgy az üveg kulacs is gond nélkül befogadja bármelyik italt, amit szeretnétek. Hátránya, hogy jobban kell vigyáznotok rá, mert sérülékenyebb. Figyeljetek arra, hogy boroszilikát üvegből készült kulacsot használjatok. Ez ugyanis sokkal jobban ellenáll a hirtelen hőingadozásnak. Nem fog megroppanni, amikor a hideg kulacsba hirtelen forró italt öntötök.

  Gondoljátok végig, hogy milyen körülmények között fogjátok használni, és ennek megfelelően döntsetek!

 

egy palackot vízzel megtöltő kéz

 

 1. Méret és forma


  Gondoljatok a napi folyadékszükségletetekre! Egy átlagos felnőttnek körülbelül 2-3 liter vízre van szüksége naponta. Ha sokat vagytok úton, minél nagyobb, akár 1 literes kulacsot érdemes beszereznetek. Ha a táskátokba kell, hogy elférjen, egy karcsúbb, 0,5 literes változat lehet a nyerő. Ha pedig csak a reggeli kávétokat cipelnétek magaddal, használhattok egy 350ml-es utazó poharat.


 2. Szigetelés


  Szeretnétek, hogy az italotok hosszú órákon át melegen vagy hidegen tartsa a termosz? Akkor válasszatok dupla falú, vákuumszigetelt változatot. Ezek a kulacsok akár 12 órán át is képesek megőrizni a meleget, és 24 órán keresztül a hideget. Így minden időjárási körülmény közepette megfelelő hőmérsékletű italt fogyaszthattok. Erre a szigetelésre kizárólag a rozsdamentes acél palackok, termoszok képesek. Bár vannak duplafaú üveg palackok is, a hőtartásuk messze nem olyan jó, mint acél társaiké.

 

 1. Fedél és szájnyílás


  A fedél típusa is fontos szempont. Vannak csavaros, flip-top és sportfedelek, amelyek különböző helyzetekben praktikusak. A szájnyílás mérete is lényeges; ha gyorsan szeretnétek nagy mennyiségű vizet inni, egy szélesebb nyílású kulacs a legjobb választás. Ez a szélesség akkor is jól jön, ha gyümölcsöket vagy nyáron jeget szeretnénk a palackunkba tölteni. Az autóban, biciklin vagy sportolás közben jobb szolgálatot tehet, az egy ujjal is könnyen nyitható sportkupak.

 

palack újratöltése egy autómatából

 

 1. Design és személyre szabás


  A kulacs nemcsak praktikus, hanem stílusos kiegészítő is lehet. Az elbon.hu-nál számos színben és mintában találhattok kulacsokat, hogy megtaláljátok azt, ami a legjobban illik hozzátok. Ráadásul személyre szabhatjátok is őket, legyen szó névről vagy egyedi üzenetről.

 

 1. Környezettudatosság


  Egy újrahasználható kulacs nemcsak a pénztárcátokat, hanem a bolygónkat is kíméli. Minden egyes újratölthető kulacs csökkenti a műanyag palackok számát, így választásotokkal ti is hozzájárulhattok a fenntarthatósághoz.

 

nagyon sok műanyagpalack

 

 1. Ár-érték arány


  Az elbon.hu-nál kulacsok széles választékát kínáljuk, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. Ne feledjétek, hogy a minőség hosszú távon megéri az árát, így érdemes lehet egy kicsit többet költeni egy tartósabb, jobban szigetelt kulacsra.

 

Reméljük, ezek a tippek segítenek nektek a tökéletes kulacs kiválasztásában. Látogassatok el az elbon.hu webáruházba, és válogassatok kedvetekre a legjobb kulacsok és termoszok közül! Maradjatok hidratáltak és stílusosak, legyen szó munkáról, edzésről vagy egy hétvégi kirándulásról. Várunk szeretettel!