12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

5 tény amit figyelembe kell venned, hogy megfelelő palackot válassz

Major Dániel
2021.09.21 22:45
5 tény amit figyelembe kell venned, hogy megfelelő palackot válassz

Ez az 5 egyszerű lépés segít megtalálni a legjobb vizes palackot.

 

1.fejezet:

Elkezdeni az alapoktól

 

 

  • Miért válassz újrafelhasználható vizespalackot?

  • Melyik a legjobb kulacs a te számodra?

  • Mire fogod használni az üveget?

 

Az újrafelhasználható vizespalackok elengedhetetlen elemi a napi életnek, legyen szó sportolásról, túrázásról, utazásól vagy akár csak  az otthoni  tartózkodás során. A hidratálás létfontosságú része az életünknek, ezért szerezz be egy tartós, újrafelhasználható palackot, amelyet bárhová magaddal vihetsz.

 

Miért érdemes újrafelhasználható vizes palackot választani?

 

Nyilvánvalóan mi, az „Egészséges és Tudatos Emberek” bátorítunk téged, hogy kezd el használni az egyszerhasználatos műanyag palackok helyett, a sokkal környezetbarátabb, újratölthető palackokat. Ez egy egyszerű lépés, amellyel azonnal javíthatod egészséged és segíthetsz a bolygón is.

 

De biztosan kíváncsi vagy: Mi ennek az előnye? Hiszen nem sokkal kényelmesebb, csak egy műanyag palack vizet vásárolni az élelmiszerboltból? Ha ezt te is így gondolod, remélem, hogy nagyon figyelmesen elolvasod az útmutató következő szakaszait.

 

Íme, néhány kulcsfontosságú ok, amiért érdemes befektetned egy újrafelhasználható kulacsba vagy termoszba még ma:

 

Csökkentsd a műanyaghulladékot: Egy újrafelhasználható vizespalack megvásárlása, az első szükséges lépés, a műanyaghulladék problémájának kezeléséhez. 2015-ben egy átlagos ember 346 eldobható műanyag palackot vásárolt és ez a szám egyre csak nő. Összesen 111 milliárd műanyag palack hulladékot termeltünk azóta.

 Plasztik palackok, hulladékok

Csak az amerikaiak, percenként egymillió műanyag palackot vásárolnak. Az ásványvízmánia 1998-ban Magyarországra is eljutott. Akkor még csak 23liter vizet ivott meg egy átlagos álampolgár, ám ez 2018-ra 126 literre dúzzadt. És ezzel mi is az élvonalba kerültünk a palackozott vizek fogyasztásában. Csupán 14 literrel lemaradva az amerikaiaktól.  És ha úgy gondolod, hogy majd az újrahasznosítás segít leküzdeni ezt a hulladékszintet, gondold újra

Összességében a világ műanyag szemetének mindössze 9 százalékát hasznosították újra. Ez azt jelenti, hogy a műanyag palackok nagyjából 91% -a hulladék lesz. Ez a csillagászati ​​hulladékszint teljesen felesleges, és sokkal többet árt, mint használ.

 

Az óceánban landoló műanyag megelőzése: Gondolj csak bele. Ez a hulladék óriási egészségügyi problémákat okoz a tengeri élővilágnak és a tengeri madaraknak, akik a műanyagot összetévesztik élelmiszerrel. A tengeri teknősök felének műanyag van a gyomrában, és évente egymillió tengeri madár pusztul el a műanyag lenyeléséhez kapcsolódó éhínség miatt. Éppen ezért az Olasz 24bottles támogatja a  Sea Shepherd Italia nemzetközi Ócánvédelmi mozgalmat. Így minden 24bottles palack megvásárlásával te is hozzájárulsz az aktivisták kemény és alázatos munkájához.

Egy óceáni teknős látható a víz alatti környezetben

 

Továbbá a becslések szerint 2050-re az óceán összes műanyag tömege meghaladja a halak súlyát.

A mikroműanyagok minimalizálása: A műanyagszennyezés általános hatása az emberi egészségre még nem ismert, de a kutatók mindenhol találnak mikroműanyagot. Ezek a műanyag részecskék a rizsszem méretétől a mikroszkopikus darabkákig terjednek. A kutatók becslései szerint az emberek évente 2000 mikroműanyag részecskét fogyasztanak.

 

Jelenleg a tudósok és kutatók nem biztosak abban, hogy ezek a mikroműanyagok milyen hatással vannak az egészségünkre. Megelőzésük legjobb módja az, ha a műanyagfogyasztást a lehető legnagyobb mértékben mellőzzük az életünkből.

 

A palackozott víz semmivel sem jobb, mint a csapvíz: Az Egyesült Államokban számos palackozott vizet gyártó cég a csapból szerez vizet, ugyanazt a vizet, amelyet ingyen kaphatsz otthon. A hazai csapvizet sokkal jobban ellenőrzik, mint a palackozott vizeket. Ennek ellenére, ha aggódsz a csapvíz minősége miatt, fektess be egy szűrőbe, hogy megakadályozd a káros fémekkel és baktériumokkal való érintkezést.

Az újrafelhasználható palackok és termoszok pénzt takarítanak meg.   A palackozott víz 2000-szeres felár a csapvízzel szemben. Takaríts meg pénzt, és töltsd újra az újrafelhasználható vizes palackot a csapból vagy egy közkútból.

Legyél véleményvezér és teremts divatot a fenntarthatóság mellett. Társas lények vagyunk. Ha te elkezdesz menő, újratölthető vizespalacot hordani, akkor minden bizonnyal a rokonaid, barátaid is kedvet kapnak hozzá. 

Használd ezt az útmutatót, hogy megtaláld az Te igényeinek legmegfelelőbb vizes palackot, így jobbá teheted a világot azáltal, hogy csökkented óceánjaink és szemétlerakóink hulladékát. Szívességet teszel magadnak, a gyermekeidnek és a bolygónak.

 

Neked melyik a legjobb kulacs? 

Készülj fel arra, hogy újrafelhasználható kulacsot szerezz be magadnak. Bár a palackok és kulacsok fejlődései és szerepei nem változnak olyan gyorsan, mint az okostelefonok vagy az órák, fontos szem előtt tartani néhány kulcsfontosságú szempontot. Ezek a jellemzők befolyásolják a döntésedet vizespalack vásárlás közben.

 

Tartósság: 

Hajlamos vagy a dolgokat leejteni, eltörni? Vigyázz a törékeny üvegpalackokkal vagy a szimplafalú fém és műanyag palackokkal.

24bottles clima termoszok többféle dizájnnal, egymás mögött sorakozva 

Gyakran változtatod a stílusod és cserélgeted a dolgaid? Vagy hosszú élettartamú, minden igényt kielégítő palackot szeretnél? Ez örök dilemma. Divatos versus klasszikus stílus. Ha a cél a fenntarthatóság, válassz egy klasszikus palackot, amelyet újra és újra felhasználhatsz.

Hőmérséklet szabályozás: 

A palackot hideg és meleg italokhoz szeretnéd használni?  Azt szeretnéd, hogy a kulacsod megtartsa az italod hőmérsékletét? Ehhez rozsdamentes acélból készült, hőszigetelt vizes palackra lesz szükséged.

 Duplafalú termosz rétegei láthatók

Nézz és érezz:

 

Szeretnél semleges illatot és vonzó dizájnt? Ha igennel válaszoltál erre a kérdésre, kerüld a műanyag palackokat, mert hiányzik belőlük az esztétikai szépség.

Egyszerű használat:

 

Ragaszkodsz a dolgaidhoz, ha azok kényelmesek? Szeretnél valamit, ami hozzád nőhet, és könnyen hordozhatod akárhova? Görgessen lefelé a fogantyú, a száj és a kupak részéhez, mert ezek a részletek nagyban befolyásolhatják a palackok könnyű használatát.

 

Valami nagyra van szükséged hosszú utazásokhoz, vagy kisebbre a hordozhatósághoz? Hamarosan gorcső alá vesszük a legmegfelelőbb méreteket is. 

Mosogatógépbe akarod tenni? A műanyag palackok a mosogatógép magas hője miatt deformálódhatnak, míg a vákuumszigetelt palackok kézi tisztítást igényelnek.

Most, hogy elgondolkodtál a jövőbeli palack ideális tulajdonságain, tudod kell, hogy esztétikus, vagy funkcionális palackot szeretnél, vagy mindkettőt. Tartsd szem előtt igényeidet, amikor felfedezed a különböző vizespalack lehetőségeket.

Tritán palackok egy padon, a nyári napsütésben 

Ezután fontold meg mikor, és mire fogod használni a kulacsot?

Az embernek gyakorlatilag minden helyzetben hidratáltnak kell maradnia, de ez nem jelenti azt, hogy mindenhez egy palackot kell használni. Készíts listát azokról a helyzetekről, amelyek közben egy kulacsból szeretnél inni, és használd ezt a vásárlási döntés meghozatalához. 

Például érdemes inni palackból a munkahelyeden vagy az edzőteremben, vagy magaddal vinni utazni vagy túrázni a szabadban. Ezek a tevékenységek kiváló minőségű, szigetelt vizes palackot igényelnek, amely szinte minden helyzetben jól működik.

Ha azonban egy meghatározott célt szolgáló kulacsot vásárolsz, további tényezők is szerepet játszanak. Ha szeretsz motorozni hosszú távon, akkor üvegek helyett rozsdamentes acél termoszt szeretnél. Vagy ha hátizsákkal utazol a távoli vadonban, akkor szükség lehet egy ultrakönnyű vizespalackra, amely nem növeli a cipelt súlyt. 

Bármilyen tevékenységhez is szeretnél vizes palackot választani, ismerd meg az egyes típusok előnyeit és hátrányait, anyaguk szerint.

Hamarosan folytatjuk a követkző résszel, amiben sorra vesszük az alapanyag fajtákat.  

Addig is nézz szét webshopunkban mert számos palackfajta közül tudsz válogtani. TERMÉKEK >>

Fekete virágos kulacs