12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

9 nyomós ok amiért kulacsot használj

Major Dániel
2023.04.16 15:28
9 nyomós ok amiért kulacsot használj

 

9 nyomós ok, hogy miért használj kulacsot.

A környezettudatosság egyre fontosabb szerepet kap a mindennapjainkban, és egyre több ember keresi az egyszer használatos termékek alternatíváját. Az egyszer használatos műanyag palackok használata káros hatással van a környezetre, és bár az újrahasznosítás egy lehetőség, a legtöbb még mindig az óceánokban vagy a szemétlerakókban végzi. Azonban, a kulacsok használata egy környezetbarát megoldás lehet, és számos tudományos ok van arra, hogy miért jobb a kulacsok használata, mint az egyszer használatos palackoké.

 egy srác egy izmee dizájn kulaccsal

Jót tesz az egészségednek

Az egyszer használatos flakonok általában műanyagból készülnek, és ha nem megfelelően tárolják őket, a műanyagból káros vegyi anyagok szabadulhatnak fel, és ezeket a vegyi anyagokat, mikroműanyagokat belélegezhetjük vagy lenyelhetjük, amelyek károsak az egészségre. A kulacsok általában üvegből, rozsdamentes acélból vagy, a jobbak, Tritán műanyagból készülnek, amelyek nem bocsátanak ki ilyen vegyi anyagokat. A rozsdamentes palackok könnyűek, nem tartalmaznak műanyag bevonatot, BPA-t vagy más Biszfenol származékot. Nem változtatják meg az innivaló ízét, sem az illatát. Cserébe lehetnek akár hőtartósak is.

 

Pénzt takaríthatsz meg

Az egyszer használatos üvegek viszonylagosan olcsók, de ha rendszeresen használod őket, akkor az idővel jelentős költségeket jelenthet. A kulacsok bár drágának tűnnek, valójában ez egyszeri kiadás. És így hosszabb távon sok pénzt takaríthatsz meg, mivel újra és újra használhatóak. Ne feledd, hogy a jó minőségű kulacs az, ami tökéletesen kiszolgálja az igényeidet. Általában mindenki vesz 4-5 olcsóbb, de rosszabb minőségű palackot, mire rászánja magát egy prémium termékre. Addigra viszont a lehet, hogy a prémium termék árát már 2x is kifizette a silány minőségű kulacsokért.

 

Segítsd a bolygót

Az egyszer használatos üvegek használata káros hatással van a környezetre, mivel nagy mennyiségben termelődnek, és sokkal több időbe telik, amíg lebomlanak a szemétlerakókban vagy az óceánokban. A kulacsok használata csökkenti az egyszer használatos üvegek használatát, és segít csökkenteni a hulladékot, amelyek végső soron káros hatással lehetnek a bolygóra. Ha újrahasznosított vagy újrafelhasználható kulacsot választasz, akkor ezzel a környezetednek is megmutatod az álláspontodat.

 

Tiszta víz

Az egyszer használatos üvegek gyakran nem teszik lehetővé a vizet tartalmazó edények mosását és fertőtlenítését. Az ilyen üvegek számos baktériumot és kórokozót tartalmazhatnak, amelyek potenciálisan veszélyesek az egészségre. A kulacsokat könnyebb tisztán tartani, és a legtöbb kulacs mosogatógépben is mosható, így biztosítva a tiszta vizet és az egészséges ivóvíz forrást. Korábbi blogcikkünken írtunk a feketepenészről. Ezt is olvasd el mert fontos információkat tudhatsz meg a kulacsok és termoszok tisztántartásának fontosságáról.

 

Hőtartás

Az egyszer használatos palackok nem tartják hosszú ideig a hőmérsékletet, így az italok gyorsan lehűlnek vagy felmelegszenek. A kulacsok általában jobban tartják a hőmérsékletet, így az italok hosszabb ideig maradnak hidegek vagy melegek. Egy duplafalú termosz akár 24órán keresztül is képes jéghidegen tartani az üdítődet. Ez különösen jól jön nyáron, a strandon vagy egy túrázás alkalmával. Vagy akár 12 órán keresztül melegen a teádat, kávédat.

 

Tartósság

Az egyszer használatos üvegek könnyen eltörnek vagy repednek, és ha megtörténik, akkor azonnal el kell dobni őket. A rozsdamentes vagy tritán kulacsok általában tartósabbak, és kevésbé valószínű, hogy eltörik vagy megsérülnek. Ha tartós terméket keresel, akkor érdemes a Carl Oscar, Izmee vagy BBoom kulacsokat megfontolni.

 

Könnyű szállítás

A kulacsok általában könnyűek és kompaktak, így könnyen szállíthatók és hordozhatók bárhová. Elég strapabírók és még a rozsdamentes acélból készült társaik is lepkesúlyúak. Ez különösen jól jön akkor, amikor nem akarsz felesleges súlyokat cipelni, mert épp túrázol, hegyet mászol vagy futsz. Egy erős karabinerrel könnyen a hátizsákodra vagy a nadrágövedre akaszthatod. Vagy a gumi karikával simán cipelheted egy ujjal.  

 

Design és stílus

Az egyszer használatos üvegek általában unalmasak és egyhangúak, és nem adnak lehetőséget a saját stílusod és ízlésed kifejezésére. A kulacsok sokféle stílusban és dizájnban érhetők el, és lehetőséget adnak a személyes stílusod és ízlésed kifejezésére. Az Izmee és BBoom kulacsok különösen érdekesek lehetnek a modern, formabontó dizájnjuk miatt, míg a Carl Oscar kulacsokat inkább az elegáns és letisztult megjelenés jellemzik.

 izmee rozsdamentes termosz

Kényelem

Az egyszer használatos üvegek általában nehezebbek és kényelmetlenebbek a hordozásuk, míg a kulacsok általában kényelmesebbek és könnyebben kezelhetők. Az Izmee és BBoom kulacsokhoz például kényelmes és biztonságos fogópántot választhatsz, míg a Carl Oscar kulacsok praktikus dugóval és könnyen nyitható szájjal, valamint karabinerrel rendelkeznek.

 

Összefoglalva, a kulacsok használata sok előnyt biztosít az egyszer használatos üvegekkel szemben. Környezetbarátabbak, egészségesebbek, praktikusabbak, tartósabbak, kényelmesebbek és stílusosabbak is. Ha mindezeket a tényezőket figyelembe veszed, akkor nem kétséges, hogy a kulacsok jobb választás a mindennapi iváshoz.

 

Ha kulacsot keresel, akkor érdemes megnézni a Carl Oscar, Izmee és BBoom kulacsokat is, amelyek mindegyike kiváló minőségű és környezetbarát anyagokból készültek. Weboldalunkon megtalálhatod ezeket a kulacsokat, valamint más környezetbarát termékeket is, amelyek segíthetnek csökkenteni az egyszer használatos műanyagok használatát.

 

Ne felejtsd el, hogy minden kis változás számít, és ha a kulacsok használatával kevesebb egyszer használatos műanyagot használsz, az is hozzájárul a bolygónk egészségesebb és fenntarthatóbb jövőjéhez.

vizespalack újratöltése 

Források: 

Plastic Pollution Coalition: Why Go Reusable?

https://www.plasticpollutioncoalition.org

Forbes: 7 Reasons Why Reusable Water Bottles Are Better Than Disposable

https://www.forbes.com

The Green Hub: The Environmental Impact of Plastic Water Bottles

https://thegreenhubonline.com

MindBodyGreen: The One Simple Switch That Will Revolutionize Your Health And The Planet's

https://www.mindbodygreen.com