12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

A Carl Oscar Story

Major Dániel
2021.07.19 18:41
A Carl Oscar Story

A Carl Oscar Story.

Amikor vásárolunk, csak levesszük a polcról azt, amire szükségünk van. Ritkán, vagy soha nem gondolunk bele, hogy az a termék, amire nekünk akkor épp szükségünk van, honnan és hogyan került arra a polcra. Milyen utat járt be. Ki találta ki, hogyan fejlesztette, és hányszor gondolta azt közben, hogy talán dobni kellene az egészet a csudába.

Ha ránézünk, a Carl Oscar termékeire azt gondolhatnánk, hogy biztosan mögötte is egy multicég van, aki dollár vagy épp euro milliókat ölt bele a tervezésbe, fejlesztésbe, marketingbe, és alkotók százai munkálkodtak egy jól megtervezett projekt keretében.

De el kell, hogy mondjam, hogy ez koránt sincs így. Olyannyira, hogy a Carl Oscar ízig, vérig családi vállalkozás. És az lesz még sok nemzedéken keresztül.

Az egész történet Svédországban, a világhírű Primus gyárban kezdődött. Abban a gyárban ahol 1892-ben megkezdték a sorozatgyártását az első korommentes petróleumlámpának, melyet Frans Wilhelm Lindqvist talált fel. Itt találkozott ugyanis Annika és Niclas.

 

Annika és Niclas valahol Svédországban.

foto:Photographer & Film maker Johan Öhrlund-OTK Collective

Annika ügyfélszolgálatosként dolgozott, majd szállítással, marketinggel és kommunikációval foglalkozott. Niclas pedig a gyártásban, termékfejlesztésben, beszerzésben és a logisztikai folyamatokban vett részt.

Később minkor már egy család voltak és 10 hónapos gyermekükkel, Carllal utaztak, Carl a kocsi hátsó ülésén fogyasztotta kedvenc dobozos üdítőjét a Smakis-t.  És valljuk be, ki ne ismerné azt a pillanatot, amikor a gyerek kezébe adott puha dobozos üdítőt egyszer csak jól összeszorítja. A tartalma pedig mindenhova is került. Abban a pillanatban született meg az első termék ötlet, a gyümölcslétartó doboz.

Smakis Carl kedvenc gyümölcsleve

foto: smakis.se

 

Nem egy multi cég tervezőasztalán indult, szimplán egy autóút során jutott eszükbe. Az outdoor iparban szerzett 30 évnyi munkatapasztalatukat szerették volna kamatoztatni termékeik megtervezésekor.  A cél az volt, hogy vicces módon oldják meg a „szorító” problémát. Így a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt elnyerte tetszését.

 

A cég neve.

carl oscar logo

Két évre rá, 2009-ben bejegyezték a Carl Oscar céget. A céget, melyet a tulajdonosok két gyermekükről neveztek el. Carl és Oscar, két nagyon régi, közönséges svéd név. Egy hosszú történelem inspirálta őket arra, hogy megválasszák ezeket a neveket fiaik számára. Carl és az Oscar is nagyapától és ükapától származik. A Carl és Oscar nevet számos Svéd király kapta 1161-től 1973-ig, amikor a jelenleg is uralkodó XVI. Károly Gusztáv Svéd király megszületett.

Fenntarthatóság

Ma az emberek egyre jobban törődnek azzal mit esznek. Igyekeznek egészséges életet élni, ezért a Carl Oscar termékek kiváló kiegészítői a mai modern életnek. Segítségükkel a saját, egészséges ételeidet viheted magaddal. Csökkentve az egyszer használatos műanyagokat. Nyereséges helyzet mindenki számára.

Középpontban a funkció, a szín és a dizájn az elviteles ételek és italokkal kapcsolatban, mind a gyerekek, mind  a felnőttek számára. Az állatfigurák mindenki számára vonzóak, kizárólag a Carl Oscar termékeihez tervezte egy Svéd illusztrátor. A kiválasztott alapanyagok mindig tökéletesek, hiszen fontos, hogy kiállják a Svédországi nagyon hideg körülményeket, a melegebb éghajlatokat és a kemény igénybevételt újra és újra.

 

Minden terméket egyedül terveznek.

Gyermekeik nem csak a nevet adták a céghez. Folyamatosan adnak inspirációt és új ötleteket, és mindketten foglalkoznak a családi vállalkozással. Minden új terméket tesztelnek, és nagyon értékes visszajelzéseket adnak.

 

tervezés a főhadiszálláson

foto: Magdalena Lundkvist Design

“Célunk, hogy mindig komplett termékkínálattal rendelkezzünk az utazó családok számára, innovatív és funkcionális megoldásokkal.”

Sok vicces és nagyon elkeserítő történet van útközben, de érdekesség, ahogy Niclas ötletet kapott a SnackDISC-hez, miközben egy vacsorán ült, egy kerek asztal körül, Kínában. Az ételt középen egy kisebb, kerek asztalra tették. Erről a kis kerekasztalról össze lehet válogatni azokat az ételeket amiket szeretnél kipróbálni. Ez nagyon gyakori Kínában, és ebből született a SnackDISC-t, majd később a BentoDISC-t is.

Természetesen a Wisdom mintáik és a rovásbetűk mögött is sok történet áll. Melyek a TEMPFlask termoszokat és a Tritan palackokat díszítik. Ezekről bővebben ide kattintva olvashatsz. 

Hol készülenk a termékek?

A Carl Oscar termékeket Annika és Niclas tervezi, és nagyon jó minőségű kínai beszállítók felelősségteljesen gyártják. A gyárakat is ők választották ki és hagyták jóvá, kiváló, hosszú távú együttműködésekkel. Néhány fő szempont, amelyet gyáraikban találsz: etikusan, tisztességesen működjön, tisztelettel és méltósággal bánjon a A Kínában történő gyártással biztosítva van a rendkívüli minőség és megfizethető ár. Ez mi sem bizonyítja jobban, hogy ma a Carl Oscar termékeit világszerte több mint 40 országban értékesítik.

A legnehezebb olyan terméket létrehozni, amely funkcionális, nagyon tartós, szép kialakítású, kiváló minőségű anyagokból készül, és megfizethető az ügyfél számára. A négy első pontot meg lehet csinálni, és sokan meg is teszik, de ha hozzáadjuk az utolsót, az sokkal nehezebb.

 

Annika és Niclas és egy tempflask kulacs

foto: Magdalena Lundkvist Design

 

 “Our journey worldwide has just started…”