12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Műanyagmentes július

Major Dániel
2021.07.06 23:37
Műanyagmentes július

 

Mi a műanyagmentes július?

A Plastic Free July egy globális kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az eldobható műanyag-fogyasztásra egész júliusban. 

A cél az, hogy az eldobható műanyag csomagolások és műanyag palackok helyett, fenntartható alternatívákat használjunk ahol csak lehet. Ezáltal is elősegítve az újrahasznosítás helyes kivitelezését, a hulladék mennyiségének csökkentését, és mindenekelőtt arra buzdítva az embereket, hogy csökkentsék a bolygóra gyakorolt káros ​​hatásukat.
Minden júliusban, a világ minden tájáról érkező embereket arra bíztatjuk, hogy vegyenek részt ebben a kihívásban: tölts el egy teljes hónapot egyszer használatos műanyagok használata nélkül.

Kerüld az eldobható műanyagokat a 24bottles vagy a Carl Oscar rozsdamentes palackokkal.

A rozsdamentes palack választása azt jelenti, hogy vigyázol magadra, egészségedre és a bolygóra. Célunk, hogy csökkentsük az eldobható műanyag palackok hatását a Bolygóra és az életünkre. Ennek a választásnak a megkönnyítése érdekében választhatsz Olasz vagy Svéd tervezésű, termoszaink és palackjaink közül. Az egészségre és a környezetre ártalmatlan alapanyagok feldolgozásával készültek, előtérbe helyezve a mindennapi élet kényelmes funkcionalitását, de nagy figyelmet fordítva a stílusra és a dizájnra. A 24bottles Clima palackjai, és a Carl Oscar Wisdom TempFlask palackok 18/8 rozsdamentes, acélból készültek. A Clima sorozaton található számról bővebben itt olvashatsz. 

szemetes tengerpart részlet 

Csak néhány tipp a műanyagmentes életért:

*Vigyél magaddal újra felhasználható kávéscsészét, italospalackot, kulacsot. 

Korábbi cikkünkből megtudhatod, hol tudod nyomon követni az ingyenes utántöltési helyek listáját.

*Használj fém vagy üveg ételtároló dobozokat.

*Műanyag helyett üveg vagy papír, esetleg fém szívószálat használj.

*Zacskó helyett vászontáskával menj a boltba.

*Került az előre csomagolt élelmiszereket, vásárolj inkább friss alapanyagot.

 

Fogadd el a kihívást

Készen állsz a Műanyagmentes július kihívásra? 

A Plastic Free July a világ egyik legnagyobb környezeti mozgalma, amely óriási globális részvételt és hulladékcsökkentést vált ki. 2020-ban a világ mintegy 326 millió résztvevője csatlakozott, hogy elkerülje a több mint 940 millió kilogramm műanyag hulladékot - hihetetlen!

Csatlakozz a mozgalomra, Kattints az alábbi képre és regisztrálj a műanyagmentes július mozgalomba. Folyamatos ötleteket és segítséget kaphatsz a műanyag termékek alternatívájáról. És te is elmondhatod a saját történeted, sikereid, és megoszthatod ötleteidet, hog ymásokat is segíts ezzel..

 műanyag mentes július mozgalom logo