12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Műanyagmentes kihívás - Tisztítás

Major Dániel
2023.07.01 11:04
Műanyagmentes kihívás - Tisztítás

Figyeld csak, itt van egy újabb kihívás, amelyre szeretném felhívni a figyelmedet!

Tudod, júliusban elindul a Műanyagmentes Július mozgalom, és az lenne fantasztikus, ha te is csatlakoznál hozzánk. Az egyszer használatos műanyagok elutasításával együtt tisztább utcákat, óceánokat és gyönyörű közösségeket érhetünk el.

 

A mai ötletünk a Tisztítás

 citromos tisztítószer egy asztalon

 

Nem gondolnád, hogy milyen könnyű elkerülni az egyszer használatos műanyagba csomagolt tisztítószereket. Rengeteg alternatíva létezik, amelyek környezetbarátak és otthonod tisztaságát is garantálják. Hadd adjak néhány tippet a műanyagmentes tisztításhoz.

 

Első lépésként válassz műanyagmentes tisztítószereket és készíts házi alternatívákat. A csomagolásmentes élelmiszerboltok gyakran kínálnak újratölthető tisztítószereket, amelyek nemcsak környezetbarátak, de hosszú távon pénzt is megtakaríthatsz velük. Emellett a termelői piacok, a szupermarketláncok és a kiszállító cégek is egyre gyakrabban kínálnak utántöltőket.

 

Gondoltál már arra, hogy régi zoknikat vagy kopott törölközőket használj újra tisztításhoz?

Ezek nagyszerűek lehetnek olyan területekhez, amelyek alapos dörzsölést igényelnek. A házi készítésű vagy nagyobb mennyiségben vásárolt tisztítószereket pedig könnyedén használhatod régi fogkefével, a nehezen elérhető helyeken.

 

A tárolás is fontos szempont. A törlőkendők és kefék tisztítása, megszárítása és száraz helyen történő tárolása higiénikusabb és hosszabb élettartamúvá teszi őket. Az egészségesebb otthoni környezet érdekében pedig rendszeresen porszívózz, töröld le a port nedves kendővel, moss fel, hogy eltávolítsd a műanyag részecskéket és vegyszereket.

 

Az otthoni tisztítási szokások megváltoztatása nem csak a környezetet, hanem a pénztárcádat is megkíméli. Sokan egyszerű univerzális tisztítószereket készítenek fehérecet és víz egyenlő arányban, vagy víz és szódabikarbóna keverékkel a súroláshoz. Ezek a házi készítésű tisztítószerek nemcsak környezetbarátak, de fantasztikus illatot is kölcsönöznek otthonodnak, ha néhány csepp illóolajat vagy egy kifacsart citruslevet adsz hozzájuk.

 

Az egyszerű váltásoknak hatalmas hatása lehet mind rád, mind a körülötted lévő világra. Kerülheted az olyan vegyi anyagokat, amelyek mérgezőek lehetnek, így védelmet nyújtasz magadnak, a családodnak és a bolygónknak. Emellett a műanyaghulladék csökkentésével hozzájárulsz természeti erőforrásaink fenntartható felhasználásához.

 

Júliusban egész hónapban ötleteket és megoldásokat kínálunk a műanyag hulladék csökkentéséhez.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legújabb műanyagmentes ötletekről és inspirációkról. Velünk együtt végigjárhatod a Műanyagmentes Július útját, és felfedezheted azokat a kis változtatásokat, amelyek hatalmas változást hozhatnak mindennapi életedben.

 

Tehát, készen állsz a kihívásra?

Csatlakozz hozzánk a Műanyagmentes Július mozgalomba, és hozz létre egy tisztább és fenntarthatóbb jövőt. Kezdjük el a műanyaghulladék csökkentését az otthonunkban és közösségünkben, és lássuk, hogyan terjed a pozitív hatásunk a világban!

 

Irány a műanyagmentesség felé, és légy a változás része!