12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

5 módszer a műanyagmentes életért

2023.04.04 20:47
5 módszer a műanyagmentes életért

5 egyszerű módszer a műanyagmentes életért.

 

Az életünket nagyban meghatározza, hogy milyen döntéseket hozunk mindennapjaink során. Az utóbbi években a környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre fontosabb téma lett az mindennapjainkban. Az egyszer használatos műanyagok, amelyek évtizedek óta meghatározzák a hétköznapjainkat, azonban óriási környezeti problémákat okoznak.

Ezért egyre többen próbálunk meg környezettudatosan élni, és csökkenteni a műanyag használatát. Ebben a blogbejegyzésben öt egyszerű módszert mutatunk be, hogy hogyan lehetünk környezettudatosabbak, és hogyan kerülhetjük el a műanyag használatát.

 

  1. Használjunk rozsdamentes kulacsot

Kulacsot tartó lány

 

Az egyszer használatos műanyag palackokat nagyon gyakran használjuk a mindennapjaink során, pedig rengeteg káros anyagot tartalmaznak, amelyek a vízbe kerülve az élővilágot is veszélyeztetik. És akkor még nem is beszéltünk a szervezetünkre igen rossz hatással lévő mikroműanyagokról. Az egyszer használatos palackokkal ellentétben a rozsdamentes kulacsok prémium minőségű termékek, amelyek sokáig használhatóak.

A rozsdamentes kulacsok nagy előnye, hogy tartósak, nagyon könnyen tisztíthatóak és esetenkén hőtartósak is. A kulacsok különböző méretűek és formájúak lehetnek, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő terméket. A kulacsok és termoszok mellett már kávéspoharat is választhatunk magunknak. Ezekben a hordozható poharakban kávézni sokkal egyszerűbb menet közben. A fedelük tökéletesen zár, nem csöpög. A duplafalú kialakításnak köszönhetően még a mínuszokban is melegen tartja a reggeli, életmentő kávét.

 

  1. Válasszunk újrahasznosított PET bevásárlótáskákat

 

loqi bevásárlótáska egy lánynál aki áttöri a falat

 

Az egyszer használatos bevásárlótáskák is komoly környezeti problémákat okoznak, hiszen évente több millió tonna műanyag szennyezi a Földet. Az újrahasznosított PET bevásárlótáskák kiváló alternatívát jelentenek az egyszer használatos táskák helyett. Ezek a táskák nemcsak környezetbarátak, de nagyon tartósak is, így hosszú éveken át használhatjuk őket.

 

A Loqi PET palackból készült táskái nemcsak környezetkímélők, de tartósak és divatosak is egyszerre. Akár 20kg-ot is belepakolhatsz gond nélkül. Használhatod bevásárlásra, edzéshez vagy akár strandtáskának. A dizájn és a kialakítás minősége első osztályú.

 

  1. Csökkentsük az egyszer használatos műanyag evőeszközök és szívószálak használatát

 

fém szívószálak

 

Az egyszer használatos műanyag evőeszközök és szívószálak használata is jelentős környezeti problémákat okoz. Ha nem szeretnénk lemondani az egyszer használatos eszközökről, válasszunk inkább újrahasznosítható anyagokból készült evőeszközöket.

Az újrahasznosítható evőeszközök és szívószálak többféle anyagból készülhetnek, például bambuszból, fából, üvegből vagy rozsdamentes acélból. Ezek a termékek nagyon tartósak és könnyen tisztíthatóak, így hosszú éveken át használhatjuk őket. Egy kerti party vagy születésnap is sokkal dekoratívabb egy szép, újrahasznosított evőeszközzel vagy szívószállal. Ügyesen kiegészíthetjük újrahasznosított üvegből készült poharakkal. Így már nyugodt szívvel ünnepelhetjük a föld napját.

 

  1. Használjunk mosható textil pelenkákat

Az egyszer használatos pelenkák szintén óriási környezeti problémát jelentenek, hiszen évente több millió tonna pelenka kerül a szemétbe. Ha környezettudatosan szeretnénk élni, válasszunk inkább mosható textil pelenkákat. Ezek a pelenkák kényelmesek, tartósak, és többször is felhasználhatóak. Az elsőre magasabb áruk miatt ezek a termékek hosszú távon mégis sokkal költséghatékonyabbak lehetnek, mint az egyszer használatos pelenkák.

 

  1. Csökkentsük a műanyag csomagolások használatát

 

vászonzsákban narancsok

 

Az élelmiszerek és más termékek csomagolása jelentős mennyiségű műanyagot használ. Az egyszer használatos műanyag csomagolások helyett válasszunk inkább újrahasznosítható, környezetbarát csomagolási lehetőségeket. Például válasszunk olyan élelmiszert, amelyeket újrahasznosított vagy bio lebomló anyagból készült csomagolásban értékesítenek. Ha ez gondot okoz, akkor próbáljunk meg csomagolásmentes boltokban vásárolni. Vagy olyan üzletekben ahova magunkkal vihetjük a saját edényünket. Így teljesen csomagolásmentesen vihetjük haza azt ami a háztartásnak szükséges.

 

  1. +1 tipp a víz ízesítők használata

aqua vízízesítő sprayk

A vízízesítők remekül helyettesítik a boltban kapható, előre palackozott üdítőket. Számtalan ízvariációban kaphatók ezért könnyen megtalálhatod a neked megfelelőt. A legtöbb ilyen ízesítő cukormentes. Ezért sokkal egészségesebb mint a bolti cukrozott innivalók. Ma már választhatsz csepp, pezsgőtabletta vagy akár spray változatban is. Reggel indulás előtt töltsd fel a kulacsodat, ízesítsd a kedvenc kivonatoddal és élvezd a gondtalan, műanyagmentes napot.

 

Összefoglalva, az egyszer használatos műanyagok óriási környezeti problémát jelentenek, és fontos, hogy mindenki tegyen azért, hogy csökkentse a műanyag használatát.

Az újrahasznosított PET bevásárlótáskák, a rozsdamentes kulacsok és az újrahasznosítható evőeszközök kiváló alternatívát jelentenek az egyszer használatos műanyagok helyett. A mosható textil pelenkák pedig kényelmes és költséghatékony alternatívája lehetnek az egyszer használatos pelenkáknak.

Mindezek a környezettudatos döntések hosszú távon nemcsak a környezetünknek tesznek jót, hanem az életminőségünket is javítják.