12h-ig leadott rendelésed akár másnapra nálad lehet. 14990Ft felett díjtalan kiszállítással. 

Telefon: +36 20 4756406 vagy VIBER

Blog

Fogadjunk?

Major Dániel
2023.01.18 14:15
Fogadjunk?

Ha csak egy dolgot fogadsz meg, akkor az ez legyen.

 

 

Az újévi fogadalmak hagyománya már nagyon régre nyúlik vissza. Januárban sokan megfogadjuk, hogy változtatunk valamely rossz szokásunkon, életvitelünkön. „Újév új kezdet” szokták mondani, és biztos vagyok abban, hogy mindenkinél eljött már legalább egyszer az a pillanat, hogy fogadalmat tett. De erre is figyeltél?

 

Egy nő újévi fogadalma

És bizonyára van, aki ezt be is tartotta. Vagy legalább egy két dolgot sikerült betartania.

Vannak könnyebben és nehezebben betartható fogadalmak. A mozgás, az egészséges táplálkozás is egy nehezebb fogadalom. Talán azért mert kicsit lusták vagyunk. El vagyunk kényelmesedve. Nehezen mozdulunk meg még az egészségünkért is. Amíg nincs balami baj. De talán akkor meg már késő.

Vegyük csak az egyik legfontosabb egészségügyi alapot, a vízivást. Az egyik elengedhetetlen dolog a szervezetnek a rendszeres folyadékpótlás. Mégsem foglalkozunk vele eleget. Egy felnőtt átlagos napi szükséglete 1,5-2 liter tiszta víz. De a gyerekek sem isznak rendesen, pedig nekik legalább annyira fontos.

Ha eddig nem tetted, akkor most fogadd meg azt, hogy 2023-ban rendszeresen és többet iszol sima vizet. Ne gyümölcslevet, ne energiaitalt, ne teát vagy kávét. Ne cukrozott üdítőket, hanem tiszta csapvizet.

 

És nem! A bolti palackozott víz nem jó

Egy nő műanyag szemetekkel

Nem megyek bele részletesen miért került, de ha kíváncsi vagy, akkor olvasd el korábbi blogbejegyzésünket a mikro műanyagok káros hatásáról. Most legyen annyi elég, hogy nem túl egészséges az egyszer használatos műanyag palackokba töltött vizet fogyasztani. És nem csak egészségtelen, de még drága is. Sokkal drágább, mint venni egy jó kulacsot és otthon vagy útközben megtölteni vízzel.

Számos alkalmazás van azokról a helyekről, ahol menet közben tudsz ingyen vizet vételezni. „Töltsd újra ingyen” blogcikkünkben részletesen írtunk a legjobb helyekről. Olvasd át és használd ki a lehetőséget, hogy mindig legyen nálad elegendő víz a nap folyamán.

 

Az újra felhasználható palack a legjobb választás

Carl Oscar újrafelhasználható termopalack

A fenntartható életmód a palackok esetében jelentősen megkönnyítik az életed. Csak gondolj bele. Egy kulacs, ami egész nap veled lehet, és csak újra kell tölteni. Nincs többé boltba rohangálás palackozott vízért. Nincs sorban állás, nincs többlet költség, nincs mikro műanyag, stb.

Van helyette egy dizájnos és menő kulacsod, olyan mait te szeretnél. Lehet az rozsdamentes fémből készült acél kulacs, edzettüveg vagy tritán palack.

A választható méretek skálája igen széles. A gyerekek előszeretettel választják a 250ml-től 500ml-ig terjedő méreteket. A felnőttek 500ml-től akár 1l-ig vagy akár 2l-ig válogathatnak.

És ez még nem minden. A szimplafalú kulacsok előnye a könnyű súly. Üresen alig több mint egy tábla Milka. Viszont a hőt csak minimális ideig tartja. Tökéletes lehet ingázáshoz, tömegközlekedésen, edzőteremben vagy olyan helyekre ahol nem fontos, hogy a vized jéghideg maradjon.

A duplafalú kulacsok, vagy más néven termoszok már kicsit nehezebbek. De itt is találunk 250g körül, szóval nem kell megijedni. Cserébe nagyon sokáig élvezheted az italodat jéghidegen vagy forrón, ahogy szereted. Egy jó minőségű termosz a hideget akár 24 óráig megtartja.

Saját tapasztalatom:

Én a Carl Oscar Wisdom kulacsot használom. A reggel beletöltött limonádét kiraktam a strandon, a tűző napra, és még délután is jéghideg volt. Pedig a palack külső burkolata rendesen átmelegedett.

 

Kulacs vásárlása előtt érdemes átgondolnod az alábbi szempontokat:

egy nő kulacsválasztás előtt

  • -Hőtartós vagy szimplafalú legyen
  • -Mekkora méretre van szükséged
  • -Milyen anyagból készüljön a palack
  • -És persze a dizájn

Most már láthatod, hogy egy kulacs vagy termosz kifejezetten jó választás az egyszer használatos palackos vizekkel szemben. Egy korábbi blogbejegyzésünkben számszerűsítettük a költségeket, amit így meg tudsz spórolni. Ha esetleg aggódnál a kulacsok magasabb ára miatt, érdemes elolvasnod. Meggyőző.

Nincs más dolgod, mint megfogadni, hogy egészségesebben fogsz élni, és több vizet iszol. Hidd el, a tested meghálálja.